Moda

Moda (58)

default

Devojke vode računa da uvek izgledaju što bolje, pogotovo kada su u pitanju noćni izlasci, ali nekada nije sve tako jednostavno

Devojke sve više obraćaju pažnju na izgled svojih obrva. Zbog toga pribegavaju raznim načinima oblikovanja ali i iscrtavanja.

Neke ih tetoviraju, crtaju a nake uopšte ne obraćaju mnogo pažnje na njih.

Međutim, desi se da samo malo "omanu" i da njihove obrve ne izgledaju prirodno, ni približno prirodnom.

default

Odjednom nisam znao kako da otvorim usta, ali morao sam da joj kažem da razmišljam o razvodu. Mirno sam potegao tu temu. Nije izgledalo kao da joj smetaju moje reči, umesto vike, tiho me je pitala, zašto?

Već smo navikli da čitamo ispovesti žena o razvodu i bolu kroz koje su prošle, ali ovakvu priču jednog muškarca koji je varao svoju ženu, sigurno niste.

Čovek pod imenom Kimis Floral na svom blogu napisao je priču o svojoj ženi, ljubavnici, razvodu i neočekivanom obrtu koji će vas rasplakati.

Priču vam prenosimo u celosti:

"Kada sam te noći došao kući, moja supruga je servirala večeru, držao sam je za ruku i rekao, imam nešto da ti kažem. Ona je sela i tiho večerala. Opet sam posmatrao bol u njenim očima.

Odjednom nisam znao kako da otvorim usta, ali morao sam da joj kažem da razmišljam o razvodu. Mirno sam potegao tu temu. Nije izgledalo kao da joj smetaju moje reči, umesto vike, tiho me je pitala, zašto?

Izbegavao sam njeno pitanje, a to je učinilo jako ljutom. Bacila je servis na pod i počela da viče, ti nisi čovek! Te noći nismo pričali jedno s drugim. Ona je plakala. Znao sam da je htela da sazna šta se desilo sa našim brakom, ali teško da sam ja mogao da joj dam odgovor koji bi je zadovoljio; izgubila je moje srce od Džejn. Nisam je voleo više, samo sam je sažaljevao.

Sa dubokim osećajem krivice, sastavio sam sporazum o razvodu u kom je pisalo da će ona dobiti našu kuću, naš auto i 30% udela u mojoj kompaniji. Ona je pogledala papir, a onda ga je pocepala na komade. Žena koja je provela sa mnom 10 godina svog života sada je bila za mene stranac. Bilo mi je žao zbog njenog izgubljenog vremena, resursa i energije, ali nisam mogao da vratim sve što sam rekao jer sam zaista voleo Džejn užasno jako. Konačno je počela glasno da plače, a to je ono što sam i očekivao da vidim. Za mene je njen vapaj zapravo bio neka vrsta oslobađanja. Bio sam opsednut sa idejom razvoda nekoliko nedelja već, a sada je bila čvršća i jasnija.

Sutradan, došao sam kući veoma kasno i zatekao je kako piše nešto za stolom. Nisam večerao i otišao sam pravo na spavanje i vrlo brzo sam zaspao jer sam imao "buran" dan sa Džejn. Kada sam se probudio, ona je još uvek pisala. Nije me bilo briga pa sam se okrenuo i nastavio opet da spavam.

Ujutru mi je predstavila svoje uslove za razvod: nije htela ništa od mene, ali da joj je potrebno mesec dana do razvoda. Zatražila je da pokušamo za tih mesec dana da vodimo iole normalan život. Njeni razlozi su bili jednostavni: naš sin je imao ispite u roku od tih mesec dana, a ona nije želela da ga poremetimo sa našim razvodom.

To mi je bilo prihvatljivo, ali ona je imala još nešto više, zamolila me je da se setim kako sam je nosio u našu spavaću sobu nakon venčanja i zatražila da je svaki dan tokom mesec dana nosim od spavaće sobe do ulaznih vrata ujutru. Mislio sam da je poludela, ali prihvatio sam ove neobične zahteve zarad mira u kući.

Ispričao sam Džejn šta mi je žena tražila, a ona se glasno smejala i mislila da je to apsurdno. Bez obzira koje trikove pokuša mora da se suoči sa razvodom, rekla je Džejn.

Moja supruga i ja nismo imali telesni kontakt s obzirom da je moja namera za razvodom bila eksplicitno izražena. Dakle, kada sam je izneo iz sobe prvog dana, oboje smo bili jako nespretni. Naš sin je pljeskao rukama iza nas i vikao tata drži mamu u naručju. Njegove reči su me zabolele. Iz spavaće sobe, kroz dnevnu sobu, a zatim do vrata, hodao sam više od 10 metara sa njom u naručju. Ona je samo zatvorila oči i rekla: nemoj reći našem sinu o razvodu. Klimnuo sam glavom i osećao sam se pomalo uznemireno. Ostavio sam je ispred vrata, ona je otišla na autobus, a ja sam vozio na posao.

Sledećeg dana, oboje smo bili opušteniji. Ona se naslonila na moje grudi i mogao sam da osetim miris njene bluze. Shvatio sam da duže vreme nisam zagledao svoju ženu. Nije bila mlada više, imala je fine bore na licu, a kosa joj je posedela. Naš brak je uzeo svoj danak. Na trenutak sam se zapitao šta sam joj to uradio.

Četvrtog dana, kada sam je podigao, osetio sam kao da se vratila intimnost. Ovo je žena koja je dala svojih deset godina meni. Već kod petog i šestog dana, shvatio sam da ta intimnost sve više raste. Ništa nisam govorio Džejn o tome. Postalo je sve lakše i lakše da je nosim kako je mesec prolazio. Možda sam ojačao od ovih svakodnevnih treninga.

Jednog jutra nije znala šta da obuče, pokušala je sa nekoliko haljina, ali nije mogla da pronađe nijednu odgovarajuću. Onda je uzdahnula i rekla: Sve moje haljine su mi velike.Odjednom sam shvatio da je postala jako mršava, to je bio razlog zašto sam tako lako mogao da je nosim.

Odjednom mi je sinulo, ona je sahranila toliko bola i gorčine u svom srcu. Nesvesno sam joj pomilovao glavu.

Naš sin se pojavio u tom trenutku i rekao, tata vreme je da nosiš mamu napolje. Za njega, videvši svog oca koji svaki dan nosi mamu, postalo je bitan deo njegovog života. 

Moja supruga je pokazala mom sinu da se približi i zagrlila ga je čvrsto. Okrenuo sam glavu na drugu stranu jer sam se uplašio da ću se predomisliti u poslednjem trenutku. Onda sam je uzeo u naručje, a njena ruka je bila oko mog vrata. Čvrsto sam držao njeno telo, kao na dan venčanja.

Njena težina me je činila tužnim. Poslednjeg dana kada sam je nosio jedva sam pravio korak. Naš sin je otišao u školu, ja sam je držao čvrsto i rekao, nisam primetio da je našem životu nedostajalo intimnosti. Otišao sam u kancelariju, užurbano sam izašao i nisam ni zaključao auto. Plašio sam se da će svako zakašnjenje učiniti da se predomislim. Penjao sam se uz stepenice, Džejn je otvorila vrata i rekao sam joj, žao mi je Džejn, ja ne želim da se razvedem.

Pogledala me je zapanjeno, a onda mi je dodirnula čelo, Jel imaš groznicu, rekla je...Preselio sam joj ruku sa svoje glave, žao mi je, neću razvod. Moj bračni život je bio dosadan, verovatno zato što nisam cenio detalje naših života, a ne zato što ne volimo jedno drugo.Sada shvatam da od kada sam je nosio u svoj dom na dan venčanja trebao sam da je čuvam dok nas smrt ne rastavi. Činilo se kao da se Džejn iznenada probudila, udarila mi je jak šamar, a zatim zalupila vrata i zaplakala. Sišao sam dole i odvezao sam se. U cvećari sam naručio buket cveća za moju ženu, a prodavačica meje pitala šta želim da piše na kartici. Nasmejao sam se i napisao, provešću sa tobom svako jutro dok nas smrt ne rastavi.

To veče sam stigao kući sa cvećem u rukama, osmehom na licu, trčao sam uz stepenice samo kako bih zatekao svoju ženu u krevetu - mrtvu. Moja supruga se borila sa rakom mesecima, a ja sam bio toliko zauzet sa Džejn da to nisam ni primetio. Znala je da će uskoro umreti i htela je da me spasi bilo koje negativne reakcije našeg sina u slučaju da doživi razvod, barem u očima našeg sina, ja sam ispao voljeni suprug.

Mali detalji u vašoj vezi su ono što je bitno. To nije ni vila, automobil, imovina, novac u banci. To sve stvara okruženje koje pogoduje za sreću, ali ne može da vam pruži sreću u sebi.

Dakle, nađite vremena da budete prijatelj vašem supružniku i činite male stvari jedno drugom kako biste izgradili intimnost i da imate stvrno srećan brak.

Ako ovaj tekst ne podelite sa drugima, neće se desiti ništa.

Ako to ipak uradite, možda nekome spasite brak. Mnogi životni neuspesi su zapravo načinili ljudi koji nisu uvideli koliko su blizu uspeha kada su odustali."

Marija tvrdi da joj se mnogo agenata javilo kada su videli njene slike, ali kad su čuli za proporcije, odmah su odustali od bilo kakve saradnje

Švedska manekenka Marija, besna nakon hrpe propalih audicija, odlučila je razotkriti sve apsurdne standardne modne industrije. Naime, ona je visoka 180 centimetara, teška je samo 57 kilograma, ima telo na kojem bi joj pozavidele mnoge žene, ali ni to joj očito nije dovoljno da se svidi modnim agentima.

Očajna više nije mogla da trpi da je neprestano odbijaju pa je na Jutjubu objavila video u kojem pozira u bikiniju i dokazuje celom svetu kakvo telo ima.

Svi govore isto - da se dovedem u red. Kažu da sam predebela... - piše u početku videa, a u nastavku Marija pokazuje deo po deo svoga tela i samo nabraja.

"Preveliko, preveliko... Guza mi je ogromna, bokovi preširoki".

Marija tvrdi da joj se mnogo agenata javilo kada su videli njene slike, ali kad su čuli za proporcije, odmah su odustali od bilo kakve saradnje.

 

Da bi vam stopala ostala suva tokom kišnih dana, nema potrebe da kupujete nove cipele

Ovaj tekst je preuzet sa portala Stil

Sa dolaskom jeseni i sve učestalijih kiša, svi počinju da traže novu obuću, koja će stopala čuvati od vode.

Ali, problem je u tome što je jednina obuća koja se smatra nepromočivom gumena čizma, a svi prodavci su se ogradili deklaracijom, na kojoj uglavnom piše "za suvo vreme". Mana gumenih čizama je krutost i hladnoća, pa ih zbog toga mnogi ne vole.

Međutim, da bi vam noge ostale suve i tokom svakodnevnih padavina, nema potrebe da dajete velike sume novca na novi par obuće, postoji trik koji će vaše stare cipele učiniti vodootpornim za nekoliko minuta!

Jednostavno, nabavite pčelinji vosak! Premažite obuću ovom smesom i ostavite da upije i osuši se, pa višak obrišite salvetom i spremni ste za kišni dan!

Trik uspeva i kada je reč o platnenoj obući, pa se pripremite tako da ništa ne možet da vas iznenadi, ali vodite računa - može da se desi da platno ostane flekavo zbog masnoće.

Kada obuću namažete pčelinjim voskom, voda će se samo slivati sa njih, bez upijanja koje vodi do mokrih nogu, a kasnije i prehlada.

default

Popularni telefon, koji je svojevremeno napravio revoluciju na tržištu, može se naručiti posredstvom firme u Singapuru

Vest koja će obradovati nostalgičare - legendarna Nokija 3310 se vraća. Sajt "Aliexpress" je najavio da će tokom nekoliko dana u svojoj ponudi imati potpuno nove Nokije 3310 po ceni od svega šest evra.

Popularni telefon, koji je svojevremeno napravio revoluciju na tržištu, može se naručiti posredstvom firme u Singapuru.

Na pošiljku se čeka tri do četiri nedelje, a kupac je oslobođen troškova poštarine.

Ovaj "klasik" iz 2000. godine, za koji se u šali govorilo da može da "preživi i apokalipsu", osvojio je milione korisnika širom sveta svojom solidnošću, lakoćom rukovanja i veličinom - težio je samo 133 grama i bio znatno manji u odnosu na konkurentske uređaje.

Pored ekrana, osvetljenog zelenom bojom, Nokia 3310 je imao i imenik za 250 kontakata, 35 melodija, sat, štopericu, alarm i kalkulator, a baterija je, za razliku od današnjih pametnih telefona, trajala celu večnost.

Sve su to bile "pametne" funkcije za ono vreme, a možda danas neko poželi da ponovo ima baš takav telefon - jednostavan.

default

Ponosni suprug Rihard Lugner je na pitanje novinara da li je za godišnjicu poklonio nove silikone rekao da su "samo uzdignute"

Rihard Lugner (Richard Lugner,82), bogati građevinski preduzetnik iz Beča, pre godinu dana verio se sa Nemicom Keti (Cathy,25) koju od milja zove Vrapče, ubrzo i oženio. Mladi bračni par ponovo se vratio na "mesto zločina" na  Vrbsko jezero (Wörthersee) u austrijskoj Koruškoj kako bi proslavili godišnjicu veridbe.

Novinari koji su na Vrbskom jezeru ovog vikenda vrebali Lugnerovu mlađanu supruigu primetili su Keti da ima još veće grudi. Na pitanje da li je povećala grudi i da li su novi silikoni poklon muža za godišnjicu veridbe, ona je odgovorila odrečno.

"Ne, grudi mi doduše nisu prave, ali nisam ih još jednom operisala", odgovorial je Keti.

"Samo su uzdignute", dodao je ponosni suprug.

Kako piše bečki list Esterajh (Österreich), Rihard želi dete sa Keti "ali ona uzima kontraceptivne pilule". Na njegovo jadikovanje na tu temu pred novinarima, dobio je od Keti odsečan odgovor zašto pije tablete protiv začeća.

"Pa da pričaju da sam zatrudnela zbog novca", objasnila je Keti.

Inače Lugneru je ovo peti brak, a ni Keti ovo nije prva ozbiljna veza. U brak je dovela  kćerku, rođenu u jednoj prethodnoj vezi. Keti je pre venčanaj sa Lugnerom bila medicinska sestra i foto-model. Bila je "Playmate", devojka meseca u jednom broju nemačkog izdanja magazina Plejboj (Playboy).

Treba da vam se posveti tim stručnjaka, i naravno, da kojim slučajem imate u džepu 75.000 dolara "viška"...

U video klipu pogledajte ubrzanu transformaciju na kojoj jedna sasvim obična devojka postaje lice sa naslovnice.

Ovako biste i vi mogli da izgledate da vam se posveti tim stručnjaka, i naravno, da kojim slučajem imate u džepu 75.000 dolara

default

Dok je rasla, problem je bio samo još gori. Ne samo zbog nadimka, već je žvakanje hrane bilo skoro pa nemoguće, jer njeni gornji i donji zubi nisu bili u istoj ravni.

Deca su zlostavljala i maltretirala ovu korisnicu Imgura pod nazivom "AppleDarling", zbog njenih loših zuba, nazivajući je čudovištem zbog izgleda.

Kada je njena majka bila u mogućnosti, kupila joj je protezu za zube, ali joj je zubar rekao da ni to u potpunosti neće rešiti njen problem.

Njeni gornji i donji zubi uopšte nisu bili u istoj ravni, kako je doktor objasnio to je kao da imate jednu ruku dužu od druge.

Kao što možete da vidite na slikama, njeni donji zubi formirali su slovo "U" dok su gornji formirali slovo "V", što je prouzrokovalo da se zubi pozadi dodiruju, ali prednji nisu mogli da se spoje.

Ona je čula za maksiodacijalnu operaciju koja može da poboljša funkciju vilice i fizički izgled. Osiguranje je pokrivalo njene troškove i ona je mogla da ode na operaciju sa 17 godina. Nakon tri sata operacije, njena vilica bila je spojena žicama 2 nedelje.

Bilo je potrebno godinu dana da prođu otoci i pogledajte je sada!

U oktobru ove godine, Kendis Hafin će napuniti 33 godine. Ova atraktivna Amerikanka uspela je u onome što mnogim pripadnicama nežnijeg pola deluje nemoguće: ostvarila je svoj san da postane model, a jede sve što poželi!

Ona je već nekoliko godina veoma uspešna na modnim pistama, a do sad je krasila naslovnice prestižnih modnih časopisa, poput listova Vogue i Elle.

Kendis je reklamirala desetine poznatih brendova i pozirala naga, a više puta je istakla da se ponosi svojim oblinama.

- Otkad znam za sebe, sanjala sam da postanem model. Moje telo nije savršenih proporcija, ali ja sam uvek odbijala da slušam one koji su mi govorili da ne mogu da budem model, pa sam vredno radila - napisala je nedavno Kendis na Instagramu.

Lepotica visoka 180 centimetara i teška 92 kilograma istakla je da se nada da jedna od njenih naslovnica može da posluži kao inspiracija i simbol uspeha svakome ko veruje da ga on čeka.

default

Postoji nekoliko jednostavnih trikova kako će helanke na telu da izgledaju najbolje, odnosno isticati atribute, a skrivati mane. Nije svejedno kakvu majicu nosite

Helanke oblačimo automatski ne razmišljajući previše kako se pravilno nose. Postoji nekoliko pravila kako će helanke na telu da izgledaju najbolje, odnosno kako da istaknu sve atribute, a sakriju mane. I da ne bi bilo zabune, helanke imaju elastični pojas, a nemaju rajsferšlus i džepove, sve ostalo nisu helanke.

Saveti:

- Ne nosite ih s prekratkim majicama, osim ako idete na vežbanje

- Izaberite majicu  dužine do sredine kukova

- Majica pozadi mora da se završava ispod guze

Pogledajte video tutorijal sa savetima za nošenje helanki:

 

Strana 1 od 5

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top