ZNATE LI NEKOG ROĐENOG U NOVEMBRU: Zašto su ljudi rođeni u ovom mesecu tako posebni?

Za razliku od horoskopa, koji čovekovu sudbinu određuje prema zvezdama, naš narod je još pre 200 godina imao svoj način proricanja sudbine. Proricao je sudbinu prema mesecima rođenja neke osobe. Ovo proricanje se naziva "Roždanik", odnosno horoskop, samo ispričan prostim narodnim jezikom. Ako je verovati našim starima i Roždaniku, osobe rođene u novembru, u zavisnosti kog su pola, očekuje zanimljiva sudbina.

U grudenu, kako se nekada zvao, novembar ima čak devet krsnih slava, pa ga narod vezuje za proslave i veselje. Ipak, zima počinje, a izreka kaže: "Što zima pre počne da besni, to pre izbesni". Slavski mesec rađa veseljake i dobričine, zabavljače u društvu.

Ko se pod ovim znakom rodi biće razuman, pametan i pravdoljubiv, očiju crnih, krasnorečiv i gibak u mišicama. Imaće često glavobolju. Znak rođenja imaće na grudima ili na čelu, biće sklon ka svakom dobročinstvu.

Istinit je, dobar govornik i ima meku kosu i dobru volju. Brzo plane, a još brže se smiri. Veseljak je i zabavljač u društvu, a kada mu neko poveri nekakvu tajnu, ume da je čuva. Sa braćom ili rođacima će se terati i suditi a za drugoga bi i glavu svoju založio. Od roditelja će dobiti imanje i biće imućan.

Sudbina njegovog bića je mesec novembar, i zato u ovome mesecu imaće svaku sreću. U decembru šta god bude počeo na dobro će izaći. Ženski rod vrlo rado ima i ljubi, ali sve časno i pošteno.

Ženiće se dva puta, no sa prvom (ženom) neće imati dece. Putovaće po stranim zemljama i biće od svoga oca na dobar put izveden. Bolovaće od očiju i zuba. Ako preživi 28. doživeće i 77. godinu. Sudbina smrti njegove je mesec april, kada se treba čuvati od drveta.

Devojka rođena u ovo doba biće prava, duge kose, očiju plavih, obrve smeđe imaće. Uzeće dobroga muža, a treba da se čuva od besnog psa i zle žene. Padaće sa visine, u glavu biće ranjena, no neće umreti. Udavaće se samo jedanput, ali će imati dosta dece i to možda i blizance.

Zbog muža će u žalost padati, ali će opet sama sebe iz nevolje izvući i na pravi put dovesti. Jedno od njene dece će je ražalostiti i dosta toga na žao učiniti. Preinačenje njenoga života biće u 8, 11. i 22. godini, što ako preživi, živeće do 76. godine.

Bolovaće od grudnih bolesti, glavobolje i kostobolje.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top