DA ČOVEK POŽELI DA ˇMRE: Porše panamera za večni počinak!

BIZARNO Na italijanskom auto-putu snimljen „porše“, prerađen za pogrebne usluge.  Iako je reč o trkaču, u ovom slučaju performanse su u drugom planu

Ljudska mašta može svašta. Ovoga puta ona je možda otišla i predaleko, a na listu bizarnih vozila upisao se i „Porše“, čiji je četvorosed „panamera“ prerađen u pogrebno vozilo.

Fotografije ovog, najverovatnije unikatnog vozila osvanule su na jednom italijanskom automobilskom portalu i ubrzo preplavile internet.

Na njima se može videti znatno modifikovana „panamera“ srebrne boje, koju jednim putem u Italiji prevozi kamion. Najveće izmene pretpreo je zadnji deo, koji je, utisak je, prilično neukusno „nabudžen“ da može da primi sanduk, pa je samim tim znatno produženo i međuosovinsko rastojanje. 

Ova čudna stilska egizibicija se tu ne završava, pošto su originalna zadnja svetla zadržana, ali su rotirana i nekako uklopljena da mogu da obavljaju svoju funkciju.

Zasad nije poznato koji motor pokreće ovu pogrebnu „zver“, ali sudeći prema felnama, reč je o turbo ili turbo S verziji, pa se pretpostavlja da je reč o V8 jedinici sa 4,8 litara radne zapremine. Performanse su sigurno neznatno ublažene, međutim to u ovom slučaju sigurno nije prioritet, jer će „putnik“ sasvim sigurno stići na svoje odredište.

Nije poznato ni ko je naručilac ovog vozila, ali sasvim sigurno želi da ostavi utisak tokom ispraćaja na večni počinak. Podsetimo, „panamera“ se proizvodi od 2009. godine, a do kraja godine ili početkom 2017. se očekuje nova generacija.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top