Juče se cela Srbija ZGRAŽAVALA nad ispovestima o zlostavljanju žena, ali ovi KOMENTARI pokazali su njeno RUŽNO LICE

Njihove bolne reči stižu sa svih strana. Zlostavljane i ponižavane žene širom Srbije i sveta preko heštega #metoo jedna za drugom ostavljaju gorke ispovesti, a one koje nemaju hrabrosti da javno otvore dušu, u mislima se pronalaze u svakoj njihovoj reči. Broj ispovesti iz minuta u minut se umnožava i zastrašujuće je koliko žena krije bolne traume, a razlog zbog kog su tako dugo ćutale je jasan.

Osuda i strah. U masi komentara podrške koji su se juče nizali ispod ovog teksta, kao trn u oku stajali su oni koji najcrnje osuđuju žene. Da, zlostavljane žene koje su se konačno odvažile da puste glas. "Sama je tražila", "Malo koja je gadljiva na pare i moć", "Same su od sebe to napravile, ko im je kriv", najblaže su uvrede na njihov račun, a verujte, bilo je mnogo gorih koje smo morali da cenzurišemo.

Nije lako bilo čitati njihove reči, još teže je pojmiti koliki broj žena u našoj zemlji trpi ugnjetavanje, poniženje i zlostavljanje. Konobarica, učiteljica, studentkinja, glumica - svaka od njih je istupila iz istog razloga i pokazala nam koliko je ovaj problem rasprostranjen u svim slojevima društva.

Nažalost, uvek će se naći neko ko će reći "dobila si što si tražila", pa tako i dalje veliki broj žena guta suze dok čita tuđe ispovesti, a svoje muke čuva duboko u sebi.

Hešteg #metoo ne treba shvatati kao feministički pokret koji za cilj ima da muškarce okarakteriše kao nasilnike i silovatelje već da podigne svest o dešavanjima oko nas. Natera nas da pomognemo onima kojima je to potrebno, a naročito sebi ako za to nemamo dovoljno snage.

Zar nije zastrašujuće da samo za nedelju dana društvene mreže preplavi stotine hiljada ispovesti seksualno iskorišćenih žena... I to ispovesti onih žena koje su smogle snagu da kažu, napišu.

A koliko njih još ćuti? A ne treba.

Jer za situaciju u kojoj su se našle nikako nisu same krive, nije kriva odeća, stav, pogled, cipele... Kriv je samo onaj koji uznemirava, koji daje sebi za pravo bude bolesni nasilnik, a da se pravda rečima "sama je tražila" i "glumi nevinašce", ko misli da je žena još od Biblije kriva za sve.

Zato podržavamo ovu akciju koja donosi istinu, koja će olakšati život mnogim ženama koje su prošle kroz slične situacije, da shvate da ne treba da ih bude sramota.

Silovanje i seksualni napadi nisu samo ženski problem, kao kada vam se razmaže šminka... ne smeju da budu samo ženski problem. To je problem celog društva.

Zato, ovakve komentare više nećete videti, jer SAMI SU TO TRAŽILI!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top