Kada Čkalja predstavi život funkcionera: Da pukneš od smeha

Skeč je nastao 1985. godine u cilju da na komičan i satiričan način opiše lagodan i luksuzan život funkcionera tadašnje vlasti.

S obzirom na to da se mentalitet vladajuće elite na našim prostorima ne menja tako lako, skeč je jednako aktuelan i danas.

Ovaj kratki humoristički performans našeg najboljeg komičara svih vremena ima za cilj da zabavi, ali i da predstavi koliko je život nas, običnih ljudi, oduvek bio mali i jednostavan u odnosu na one koji su “iznad nas”. Čkalja je bio čovek koji nam je ukazivao na tu društvenu komparaciju na sebi svojstven, vedar i duhovit način. Bio je u stanju da time zasmejava čitavu Jugoslaviju, jer on, on je upravo bio jedan od nas.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top