ZAVRTEĆE VAM SE U GLAVI OD SUME: Znate li koliko zarađuju glumci serije DRŽAVNI POSAO?

Državni posao je serija zabavnog karaktera koja se od 2012. godine emituje radnim danima na Radio-televiziji Vojvodine. U seriji glume Dimitrije Banjac, Nikola Škorić i Dejan Ćirjaković.

Pre početka ovog, trojica glumaca su zajedno radili dva TV projekta, prvo „Noćnu smenu“, a zatim „Veliku Srbiju“ na televiziji B92. Njima su postali prepoznatljivi u Srbiji i Vojvodini, ali ni izbliza kao sa projektom „Državni posao“. Zbog toga su oba prethodna TV projekta obustavljena.

Kasnije su prešli na Radio-televiziju Vojvodine gde su na nagovor njihovog budućeg reditelja otpočeli novi projekat. Cilj im je bio da okarakterišu ljude sa prostora Vojvodine, prikažu njihove vrline i mane. Zbog toga su ušli u uloge Lale, Bosanca i jednog predstavnika mladih u pokrajini. Prva epizoda serije je premijerno prikazana u septembru 2012.

Ovaj po svojim početnim ambicijama više nego skromni projekat pokazao se vremenom kao savršena formula satiričnog skeča koji kreativni impuls glumačko-scenarističkog trojca Dimitrije Banjac, Nikola Škorić, Dejan Ćirjaković na teme iz društvene svakodnevice čini samoodrživim i čini se nepresušnim. Koliko god format „Državnog posla“ bio kratak i jednostavan, za savremene TV standarde budžetski beznačajan, a po sadržaju duhovit i često banalno komičan uzroci njegovog rekordnog trajanja za domete domaće serijske produkcije su višeslojni i sociološki indikativni.

Iako je sistem humora u svakoj epizodi strukturno vrlo jednostavno zasnovan tako što su trojica protagonista uvek u opoziciji dva prema jedan - stariji protiv mladih (Čvarkov i Torbica protiv Boškića), dođoši protiv starosedelaca (Torbica i Boškić protiv Čvarkova), evropejci protiv Balkanaca (Čvarkov i Boškić protiv Torbice) – krovna karakteristika za sva tri lika je besprimerna lenjost i apatija na radnom mestu u arhivskom i žalbenom odeljenju fiktivnog državnog preduzeća.

Međutim, malo je poznato koliko zaista zarađuju glumci ovog serijala. 

Sigurno će se od cifre zavrteti u glavi mnogima, jer kada pogledamo iznos ovo i ne liči baš na državni posao...

Svaki glumac u ekipi zaradi 500 eura po seriji. 

Dakle, Državni posao se emituje svaki radni dan u mesecu, a po svakoj toj emisiji oni zarade po 500 eura. 

Izračunajte koliko je to mesečno, godišnje, za deset godina...

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top