SPREMITE SE ZA BESANE NOĆI: Svet je u panici! Vučji Mesec pojaviće se u januaru čak dva puta, a evo zašto nećemo moći mirno da spavamo!

„Vučji Mesec“, je 14 odsto veći i 30 odsto svetliji od uobičajenog, a pojavljuje se na otprilike svakih 13 meseci. Ko ga propusti prvog januara, imaćete priliku da ga vidi 31. januara.

Kako je NASA objasnila, neki ljudi pojavu punog Meseca dva puta u jednom mesecu nazivaju „plavim Mesecom“, a ta pojava se obično dešava na svake dve-dve i po godine.

Supermesec koji se očekuje večeras, prema navodima NASA, biće potpuno lunarno pomračenje, kada se Zemlja, Sunce i Mesec poređaju tako da Zemlja blokira sunčevu svetlost. 

Zbog toga, kako se navodi, Mesec neće biti naročito svetao, ali će imati „moćniji, blaži sjaj u odnosu na normalan“, a NASA navodi da bi mogao da poprimi „crvenkastu nijansu“.

Ovaj događaj biće vidljiv sa zapada Severne Amerike, preko Tihog okeana do istočne Azije. Veruje se, iako nisu pronađeni dokazi, da se u vreme supermeseca događaju veliki zemljotresi.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top