Majka Hrabrost žrtvovala je život za svoju bebu, a mali Nikolica već je stasao za đaka prvaka (FOTO)

Nikola Dunović, šestogodišnji sin Jelene Trikić, poznatije kao Majka Hrabrost, stasao je za školu i biće jedan od prijedorskih prvačića koji 3. septembra polaze u prvi razred.

Njegov otac Goran ističe da će to biti veliki dan za ovog bistrog dečaka.

- U nastojanju da mu pružimo sve što imaju njegovi vršnjaci, gotovo neprimetno, stiglo je vreme da pođe u školu. Tome se svi neizmerno radujemo, a najviše Nikola, koji se veseli novim drugarima - priča Nikolin otac.

On napominje da je Nikola već dobio prvu knjigu, koju dobijaju svi prvačići, i sada broji dane do polaska u školu.

Nikola će biti učenik Osnovne škole "Desanka Maksimović". Budući da je bio mali heroj još od prvih dana rođenja, kada je ostao bez majke, porodica veruje da će biti hrabar i odvažan i u svom školovanju.

Njegova majka Jelena je, iako teško bolesna, odbila lečenje citostaticima u trudnoći da bi podarila život svom sinu.

Želja da ima potomstvo tako joj se ispunila, a ona je nakon teške bolesti preminula 2012. godine, samo 40 dana po rođenju sina Nikole.

Sahranjena je u Drvaru, gde danas žive njeni roditelji i sestra.

Šestogodišnji Nikola živi u Prijedoru sa ocem Goranom i njegovom porodicom. Ima i trogodišnju sestru, sa kojom deli sve radosti detinjstva.

U odrastanju ovog lepog dečaka zajednički su učestvovale, kako ističe Goran, njegova, ali i Jelenina porodica.

Otac kaže da mu je prva i najbliža bila njegova sestra Sanja, Nikolina tetka.

- Ona je od prvog dana bila Nikolina druga majka, a njega od svoje dece nije razdvajala - ističe Goran Dunović.

Budući da je Jelena iz Drvara, vrtić u tom gradu nazvan je po njoj, a otvaranju je prisustvovao i Nikola, koji je tada izjavio da je ponosan na svoju majku.

- Koliko sve to šestogodišnjak razume - toliko mu je i objašnjeno - kaže otac Goran.

On veruje da će sa godinama stasavanja taj ponos i rasti, jer je Jelena to zaslužila. A, i geni su geni. Osim majčinog pogleda, Nikola je sigurno nasledio i njeno hrabro srce

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top