DIREKTORKA ONKOLOGIJE O KOJOJ PRIČA CELA ZEMLJA Juče je rekla da se odriče plate, a danas ponovo šokira - Sram da ih bude, tih pet smradova!

Danica je nekoliko puta isticala da nije član nijedne partije i da je u potpunosti posvećena svom pozivu.

Novimenova v.d. direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije prof. dr Danica Grujičić, koja je juče izjavila da se odrekla novčane nadoknade za mesto direktorka instituta, tj. da će celokupnu platu preusmeriti u humanitarne svrhe za pomoć najtalentovanijoj deci, sada se oglasila po pitanju gorućeg problema huliganskog nasilja.

Njena poruka se tiče brutalnog premlaćivanja dečaka M. M. (16), koga je pretukla grupa maskiranih napadača nakon utakmice igrane na stadionu Fudbalskog kluba Torlak u Kumodražu.

M. M. je bio u životnoj opasnosti, i lekari su se borili da sačuvaju njegov život.

Do napada je došlo u ponedeljak uveče u blizini pomenutog stadiona. M. M. je ranije tog dana iz publike gledao utakmicu Torlak-Studentski grad, a po završetku utakmice njega je sačekala i napala grupa maskiranih huligana sa palicama u rukama.

Doktorka Grujičić je na svom Fejsbuk profilu postavila snimak u kome je izrekla svoje mišljenje po ovom pitanju koje je postalo opšti društveni problem.

- Danas sam pregledala dečka, koji je ni kriv ni dužan, bio napadnut od strane pet "heroja", dakle pet na jednog sa bejzbol palicama, udarali su ga po glavi, što se može samo okarakterisati kao pokušaj ubistva - rekla je doktorka Grujičić i skrenula pažnju na to da svi mi imamo odgovornost da sprečavamo ovakvo ponašanje:

- Dečaku je ozbiljno ugrožen život, ima šansu da se izvuče uz velike muke i puno sreće, i postavljam pitanje šta rade roditelji, šta radi zajednica da dečko koji je prvi put otišao na utakmicu dobije batine i to takve da mu je ugrožen život.

- Pet "junaka", pet "heroja", pet smradova je napalo jednog dečka, sram da ih bude, i njih i njihovu školu i njihove roditelje i sve one koji su gledali u šta su izrastali ti klinci.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji