ŽABA NAS UČI ŽIVOTU: 10 sekundi da pročitaš i više nikada nećeš odustati od svog cilja!

Odustani, niko to nije uradio, pa nećeš ni ti. Šta glumiš?! Šta si umislila, ali žaba se nije obazirala.

Borba za život i teški trenuci zaustavljaju nas ka cilju koji smo kao deca imali. Mnogo problema i prepreka se stavi ispred nas i često stanemo. Međutim, posle ove priče možda krenete tamo odakle ste stali:

Bila jednom jedna grupa žaba. Okupile su se da bi se takmičile u penjanju. Cilj je bio da se popnu na vrh jednog tornja.

Velika masa se okupila ispod tornja da gleda takmičenje i da navija. Trka je počela. Iskreno rečeno, niko iz publike nije verovao da ijedna žaba može da se popne na vrh tornja, jer se to nikad pre nije ni desilo. Mogle su se čuti reči poput:

- Previše je teško! ili Nikad se niko neće popeti na vrh!

I zaista, malo po malo, žabe su počele da odustaju. Jedna po jedna. Napredovale su samo one koje su bile najspremnije. Masa je već počela da viče:

- Previše je teško, nikada neće uspeti!

Žabe su sve više odustajale, a publika je bivala sve glasnija:

- Nemoguće je popeti se na vrh! To nikad nikome nije uspelo.

Ipak ostalo je nekoliko najupornijih žaba. One su se samouvereno penjale ka vrhu tornja. Ali, publika je izgleda imala uticaja na njih, i nastavila je da im dobacuje sa zemlje, tako da su na kraju odustale sve žabe osim jedne, koja je sigurno grabila ka vrhu. Publika je i dalje bila neumoljiva u svojim poklicima:

- Odustani, niko to nije uradio, pa nećeš ni ti. Šta glumiš?! Šta si umislila?!

Ali žaba se i dalje penjala. Publika je vikala, a žaba se penjala. I na kraju, žaba se popela na vrh! Prvi put je to nekome pošlo za rukom! Prvi put je nemoguće postalo moguće. I naravno, posle toga svi su hteli da se slikaju sa tom žabom. Svi su želeli da je vide i upoznaju, da znaju kako joj je to uspelo.

Međutim, žaba nije odgovorila ništa. Žaba je bila gluva.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji