Psiholog otkriva šta je glavni uzork raskida: Ako od partnera čujete ove rečenice veza vam je sigurno pred pucanjem!

Mnoge stvari mogu da poljuljaju vezu i dovedu do raskida, nevera, nepoverenje ili zanemarivanje voljene osobe. Međutim ni jedno od navedenog nije na vrhu liste uzroka zbog kojih parovi stavljau tačku na dugogodošnje veze. Psiholog Džon Gotam tvrdi da je rzlog sasvim nešto drugo.

Ova svakodnevna situacija predstavlja najveći je rizik za prekid veze

Istraživanje stručnjaka za veze pokazalo je da se rizik za prekid kod parova može predvideti sa 94-postotnom sigurnošću zbog jedne svakodnevne situacije: svađe. Tačnije načina na koji se parovi svađaju može mnogo toga da kaže o odnosu partnera. 

Svađe su sastavni deo i najzdravijih veza, razmimoilaženje u stavovima je normalno, ali način na koji partneri tretiraju jedno drugo tokom te svađe mnogo govori o tome kolilo će veza trajati.

Ovako izgleda svađa parova kojima se bliži raskid, otkriva psiholog. Ukoliko se svađa od iznošenja stavova pretvori u omalovažavanje druge strane i počne da se javlja prezir, raskid je pre ili kasnije neminovan. 

Tipične izjave kojima se partner omalovažava su prema rečima psihologa, sledeće. Ukoliko ih vaš partner izgovara vreme je da raszmislite šta radite sa njim još uvek, tvri on.

  • Ništa ne znaš!
  • To mi sigurno nisi rekla!
  • Prve saslušaj šta ja imam da kažem!
  • Nije tvoje  da se mešaš u sve!
  • Ne zanimam me šta ti misliš o tome!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji