Ovo čudo može da pređe skoro 2.000 km u cugu, a ne potroši ni kap benzina! (FOTO) (VIDEO)

Kompanija "Nikola Motor Company" uskoro počinje proizvodnju moćnog ekološkog kamiona na vodonik

Vodične gorivne ćelije do sada su pokretale pojedine automobile, a od sada će i teške teretnjake. Kompanija "Nikola Motor Company" (NMC) iz Solt Lejk Sitija dizajnirala je drumsku krastaricu pod imenom Nikola One, koga će pogonski sistem od 800 volti.

To je više snage u odnosu na bilo koji konvencionalni kamion u SAD-u koga pokreće dizel.

Sa jednim litrom vodonika "Nikola" prelazi će 8,5 km, čak i kada je pod maksimalnim opterećenjem. To znači da sa jednim punjenjem moći da prevali 1.900 kilometara.

Kako je najveći problem vozila na vodonik nedostatak infrastrukture koja će im pružati usluge, kompanija NMC planira da se bavi i proizvodnjom svog hodrogenskog goriva, koje će od 2020. biti dostupno na 50 lokacija u SAD i Kanadi.

Fabrika koje će se baviti proizvodnjom goriva koristiće solarnu energiju.

Od maja do danas, "Nikola Motor Company" je dobila narudžbine za kamion u ukupnoj vrednosti od tri milijarde dolara, što je cena koštanja oko 7.000 kamiona.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji