KUM MI SE DAVI, SPASITE GA: Vozač preminuo, suvozač se čudom spasao kad je BMW sleteo u jezero!

Goran Popov (29) nastradao kad je svojim BMW upao u Zrenjaninsko jezero, dok je njegov suvozač i kum Dušan Cvetkov (29) uspeo da se spase

Goran Popov (29) utopio se juče kad je svojim vozilom BMW sleteo s kolovoza Gundulićeve ulice i upao u zrenjaninsko jezero. U trenutku nesreće u kolima je bio i njegov kum Dušan Cvetkov (29), koji je uspeo da izađe iz olupine i ispliva na obalu.

Policija je na uviđaju odmah posumnjala da je uzrok nesreće neprilagođena brzina, ali i gusta magla koja je gotovo u potpunosti smanjila vidljivost u okolini jezera. Policijske sumnje o neprilagođenoj brzini potvrdili su i svedoci nesreće.

- Vozio sam Kejom, a na samoj raskrsnici s Gundulićevom ulicom video sam svetla kako mi se približavaju velikom brzinom. Malo sam dao gas i prošao je, ali sam u retrovizoru video kako automobil produžava pravo, probija stubiće i sleće u jezero. Izleteo sam s drugom iz kola da vidimo šta se desilo i ugledali smo BMW u vodi. Malo dalje plivao je muškarac - ispričao je očevidac nesreće.

U priču se potom ubacio i njegov drug, koji je kazao da je ušao u vodu kako bi pomogao povređenom.

- Pitao sam ga da li ima još nekog, a on mi je uznemireno odgovorio: „Kum mi je vezan, pomozi mu, davi se.“ Okrenuo sam se ka kolima, koja su gotovo već bila pod vodom, ali nije bilo šanse da im priđem - kazao je potreseni mladić.

Nastradalog mladića iz BMW su nekoliko sati kasnije izvukli ronioci Žandarmerije, dok su u izvlačenju automobila učestvovali i vatrogasci. Sve to je posmatralo nekoliko desetina Zrenjaninaca, među kojima je bilo i onih koji su poznavali pokojnog Gorana.

- Čuo sam da su bili u nekom klubu i da je Dušan popio, ne znam da li je Goran bio pod dejstvom alkohola - priča jedan od poznanika.

Popov je odrastao u Zrenjaninu u naselju Gradnulica, a radio je kao profesionalni vozač kamiona u Sloveniji.

- Poslednje dve godine živeo je bukvalno u kamionu. Radio je u Sloveniji špediciju. Jednom mesečno je dolazio kući - ispričala je reporterima Kurira uplakana Goranova snaja.

Jedan od poznanika nastradalog koji su se juče okupili na obali jezera ispričao je da je Goran u poslednje vreme pričao o svojim predosećanjima da će mu se nešto dogoditi.

- Pričao je kako mu je naporno i da planira da napusti posao. Više puta je rekao drugarima da će poginuti negde. Kao da je predosetio šta mu je suđeno - kazao je on.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji