ALBANAC BIO UMORAN, ALI NIJE HTEO DA ODMORI U SRBIJI! EVO ŠTA JE ISPRIČAO NA SASLUŠANJU: Nastradali Vuk (8), Naum (8), njihov otac Aleksandar (42) i baka Stanica (75), a ovako se branio Albanac sa Kosova!

Adem Smail (49), Albanac iz Finske, priznao je da je kriv za smrt Aleksandra Pešića (42), njegove majke Stanice (75) i sinova Nauma i Vuka (8)

- Žao mi je neću to sebi nikada oprostiti - izjavio je Adem.

Adem Smail, Albanac sa finskim državljanstvom, priznao je juče na saslušanju pred tužiocem da je zaspao za volanom na auto-putu kod Požarevca, kada je izazvao udes u kome je poginula četvoročlana porodica Pešić iz Kragujevca.

Smail je pognute glave kazao da mu je žao i da nikada sebi neće oprostiti što je poslao u smrt Aleksandra Pešića (42), njegovu majku Stanicu (75) i sinove Nauma i Vuka (8).

Osnovni javni tužilac u Smederevu je navodno nakon saslušanja zatražio da se Smailu odredi pritvor od 30 dana. Smail je, kako se navodi, sarađivao sa našim istražnim organima i tokom uviđaja i nakon toga. Rekao je da se kaje zbog tragedije i da bi sve dao da može da vrati vreme.

Na saslušanju je priznao krivicu i do detalja ispričao šta je prethodilo tragediji.

- Kazao je da je u zoru sa suprugom i dvoje dece automobilom "folksvagen šaran" krenuo sa Kosova, gde je bio na odmoru. Pošli su ka Finskoj, gde žive i rade. Kako je rekao bio je veoma umoran, ali je mislio da će izdržati vožnju bar dok ne izađu iz Srbije. Međutim, kod isključenja za Požarevac san je bii jači od njega i otpozadi je udario u "citroen" u kom su bili Pešići. "Citroen" je zatim sleteo s puta, probio bankinu, isprevrtao se i završio u šipražju.

Policiji je odmah bilo jasno da je vožač "folksvagena" zaspao.

- Njegova putanja je ukazivala na to da je izgubio kontrolu i da nije bio svestan šta radi. Bio je, naime, u zaustavnoj traci, kada je iznenada skrenuo u srednju traku i počeo naglo da ubrzava, a 250 do 300 metara dalje je bez kočenja otpozadi udario u "citroen", koji je spremao da se iskluči sa auto-puta ka Požarevcu.

Da podsetimo, Aleksandar je pre nesreće preuzeo sinove blizance od bivše supruge Slavice, koja živi u Kniću. Kobnog jutra je sa majkom i decom krenuo na Srebrno jezero, gde je trebalo da provedu odmor, ali su usput nastradali.

Aleksandrov otac Dragutin ostao je sam, bez najbližih. Udes mu je odneo starijeg sina, unuke i suprugu, a mlađi sin mu je preminuo pre nekoliko godina.

Njegova porodična kuća u Kragujevcu je juče bila zaključana. U celoj ulici od šoka vladao je muk, a niko od komšija nije znao gde je Dragutin.

- Pešići su uvek bili izuzetno poštena i vredna porodica. Dobri ljudi... Aleksandar je obožavao svoje blizance, igrao se sa njima i živeo za njih i ispunjavao im svaku želju. Viđali smo decu kako se igraju po dvorištu kad su dolaziili u posetu ocu - priča komšiluk.

Tela pokojnog Aleksandra i njegove majke Stanice nalaze se na obdukciji, a rođaci će ih preuzeti sutra, kako bi pripremili sahranu.

U šumadijskom selu Oplanić kod Knića, gde živi majka stradalih blizanaca juče su odjekivali leleci i jauci. Ovakva tregedija se ne pamti u ovom delu Gruže.

- Slavica ne zna za sebe od bola i tuge. Ne može ni da hoda, pod lekovima je. Plače celo selo sa njom - pričaju komšije.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji