VESELI SMO SE, DRUG SE ŽENI, A SVE SE PRETVORILO U KOŠMAR: Vraćali se s veridbe i zakucali u šleper, 3 momka poginula

Aleksandar Živković (21), Danilo Cvetković (22) i Aleksandar Jović (26) stradali kod Prokuplja u sudaru sa šleperom, dvoje iz „opela” povređeno

Aleksandar Živković (21) iz Pejkovca i Danilo Cvetković (22) iz Samarinovca, oboje kod Žitorađe, poginuli su u noći između subote i nedelje kada su automobilom udarili u šleper. Teško povređenI vozač „opela“ Aleksandar Jović (26) iz Prokuplja, koji je bio u komi, preminuo je tokom popodneva. Lakše su povređeni suvozač Aleksa Cekić (19) i Anđela Marković (22) iz Samarinovca. Vozač kamiona Ranko R. iz sela Podgoričke nije zadobio povrede.

Ova teška saobraćajna nesreća nastavak je crne serije ovog vikenda na putevima u Srbiji. U petak, subotu i nedelju kod Vrnjačke Banje, Novog Pazara i Aleksinca stradalo je još četvoro mladih od 4, 16, 17 i 24 godine, a u ostalim saobraćajkama povređeno je 15 ljudi, od kojih dvoje dece!

Tragedija na putu Prokuplje-Žitorađa, kod sela Lukomi, dogodila se u nedelju oko jedan sat nakon ponoći. Kako saznajemo, do nesreće je došlo kada je Aleksandar Jović prešao „opel insignijom“ na suprotnu kolovoznu traku i udario u kamion.

Automobil je tog kobnog trenutka išao ka Prokuplju, a Jović je najverovatnije, prema rečima očevidaca, vozio prebrzo.

- Kada je prešao na suprotnu stranu kolovoza, levim delom je udario u kamion. Taj zadnji deo potpuno je smrskan. Iza Aleksandra Jovića nalazili su se Aleksandar Živković, a do njega Danilo Cvetković, pa s leve strane Anđela Mladenović. Na suvozačevom mestu bio je Aleksa Cekić - pričaju meštani. Anđela Marković, putnica iz „opela“, koja je zadobila lakše povrede, kaže za Kurir da je sedela iza suvozača.

- Svi zajedno smo bili na veridbi druga. Ostali smo do kraja, a zatim smo sa dva automobila krenuli ka Prokuplju, u jedan klub koji je još bio otvoren. Sedela sam pozadi iza suvozača i gledala u telefon. U jednom trenutku osetila sam da kola idu levo-desno, ali sam mislila da se vozač Aleksandar Jović šali. Već sledećeg trenutka videla sam da smo skrenuli ka šleperu i osetila jak udarac.  

Kola su upala u jarak, vrata su se otvorila i ostala sam da visim pola u autu, pola spolja. Aleksa je pao kraj mojih nogu, a Danilo preko nas. Udarila sam glavom u zemlju, a onda me je Aleksa izvukao iz auta - priča Anđela. Ona dodaje, kroz suze i u šoku, da su njihovi drugovi bili u kolima ispred njih i da nisu znali šta se desilo.

- Trebalo je i ja da budem u tom drugom autu. Kad smo kretali, sedela sam u Jovićevom autu u sredini, tamo gde je bio Danilo, ali sam prešla u drugi auto, pa onda opet u Jovićev. Tada su već oni svi seli i zato sam se nalazila iza suvozača. To me je spaslo, sudbina - priča devojka dok joj ruke podrhtavaju. Anđela kaže da ne može da se smiri i dok je roditelji teše da je dobro što nije stradala, ona plače.

- Zauvek ću pamtiti te trenutke. Možda pola sata pre toga, Danilovim telefonom sam ih sve slikala, jer su to tražili. Svi smo bili veseli, drug nam se ženio i onda je sve pretvoreno u košmar, a naših drugova više nema - dodaje ona. Nije izdržao

NEVERICA U SELU Mladići za primer

Za mladiće koji su stradali u ova dva sela svi imaju reči hvale.

- Bili su mirni, mladići za primer. Strašna tuga, strašna sudbina - pričaju meštani. Tetka stradalog Živkovića rekla nam je da je Aleksandrova majka otišla da preuzme telo sina.

- Otac mu je u Skoplju, vozi autobus. Sad su otišli po njega i do kraja dana ga očekujemo. Aleksandar je bio dobar mladić, to svi u selu znaju - kaže naša sagovornica.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji