Lada iz snova – legendarni model dobio luksuzni izgled za 50. rođendan FOTO

VAZ 2101 se proizvodio od 1970. do 1988. godine i dobro je poznat ljubiteljima automobila u našoj zemlji.

Legendarna Lada u suštini je predstavljala modifikovanu verziju modela FIAT 124, koji je 1967. poneo zvanje "Evropski automobil godine".

Iako je uglavnom bila namenjena istočnoevroskom tržištu, prodavala se u manjem broju i na Zapadu.

S obzirom da je izrađivana u Sovjetskom Savezu, prevashodno za kupce u tadašnjim komunističkim zemljama, enterijer Lade 2101 bio je skroman i neugledan.

Jedna tjunerska kuća iz Bugarske pokazala je da je ovaj automobil ipak imao potencijal za nešto više od jeftinog prevoznog sredstva za građane Istočne Evrope, a rezultat je zadivljujući.

Firma GB Design unapredila je unutrašnjost modela VAZ 2101 povodom njegovog 50. rođendana, pa je skromna Lada pretvorena u vozilo čiji enterijer može da se meri sa najluksuznijim vozilima iz tog perioda.

Kako piše Autoclub.bg, unutrašnjost je presvučena najfinijom kožom, a ugrađena je nova instrument tabla, naravno u retro stilu.

Sedišta su pozajmljena iz jedne Toyote i obložena su kožom, a tu je i naslon za ruke između vozača i suvozača, kao i novi audio uređaj.

Volan je takođe u retro stilu i izrađen je od drveta.

Da bi se od skromne Lade napravio jedan ovakav automobil, bilo su potrebna četiri meseca posvećenog rada, a u firmi GB Design kažu da je u pitanju unikatna modifikacija.

Ljubitelji klasičnih Lada svakako će uživati u fotografijama.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji