KADA JE SMRT BRŽA OD ŽIVOTA: Najstrašnije pogibije u Srbiji koje lede krv u žilama

Zbog toga smo odlučili da vas malim istraživanjem podsetimo na najgore saobraćajne nesreće koje su potresle Srbiju

Prema podacima koji su objavljeni na Portalu otvorenih podataka u Srbiji se svakodnevno dogodi preko 80 saobraćajnih nesreća, a najmanje jedno lice pogine. 

Skoro polovina nesreća se dogodi u glavnom gradu prema poslednjoj statistici, a za njim je odmah i Novi Sad. Sa druge strane najmanje se doodilo u Bosilegradu, koji ima samo osam hiljada stanovnika i manje od 800 registrovanih vozila. Postavlja se pitanje u kojoj meri je bitna veličina gradova, kao i broj vozila koja su u tom gradu?

Zbog toga smo odlučili da vas malim istraživanjem podsetimo na najgore saobraćajne nesreće koje su potresle Srbiju.

1. Tri osobe poginule u nesreći na Ada Huji

22. novembra 2014. godine cela Srbija je bila zavijena u crno kada je troje mladih ljudi poginulo, a troje ranjeno u nesreći na Ada Huji. Nemanja, Anastasija i Miloš poginuli su kada je BMW pod punim gasom sleteo u reku. Prisutni su odmah pritekli u pomoć, ali njima nije bilo spasa, jer su potonuli zajedno sa automobilom.

 

2. Lančani sudar na Ibarskoj magistrali

Teške nesreće su se dogodile na ovoj deonici i još uvek je jedna od najprometnijih. 18.07.2020. godine u sudaru kod skretanja za Sremčicu učestvovalo je četiri automobila. Muškarac star 50 godina je poginuo, a povređeno je čak sedam osoba. Vatrogasci su izvlačili žrtve, a među njima je bilo i dvoje dece. 

 

3. Lančani sudar između Ćuprije i Jagodine

Sedam osoba je poginulo u lančanom sudaru na pomenutoj relaciji 2018. godine, u mestu Mijatovca. Čak 34 vozila učestvovalo je u sudaru, među kojima su najveću štetu naneli šleperi i kamioni. Među povređenima bilo je i stranaca, a na svu sreću nije bilo dece.

 

4. Zavlaka - Tekeriš, četvoro mrtvih

Teška saobraćajna nesreća dogodila se 03.06.2021. godine na relaciji Zavlaka-Tekeriš u kojoj je poginulo četvoro ljudi. Dve osobe su teško povređene, a nesreća se dogodila na, kako meštani kažu nepreglednoj raskrsnici.

5. Poginuo dečak (14) kod Hipodroma

U teškoj saobraćajnoj nesreći 22.12.2020. godine poginuo je dečak star 14 godina u Požeškoj ulici. Vozač automobila izgubio je kontrolu nad vozilom i prešao u drugu traku. Inače na istom mestu de dogodila još jedna nesreća pod sličnim okolnostima. 

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji