Naterali ga da KOPA SOPSTVENI GROB: Trojica nasilnika mučila muškarca zbog duga (VIDEO)

Zagrebačka policija uhapsila je Antu Rosu (53), pravosnažno oslobođenog za organizaciju tzv. krvave pljačke Fine, zatim 32-godišnjaka i 42-godišnjaka za iznuđivanje i otmicu 35-godišnjaka kojeg su zbog navodnog duga tukli i tjerali da iskopa sopstveni grob.

Ne navodeći identitete policija je saopštila da je kriminalističko istraživanje završeno u saradnji s Policijskom upravom krapinsko-zagorskom, pa da je trojka uhapšena u zamci koja je pripremljena u jednom ugostiteljskom objektu na području Črnomerca.

Objavili su snimku na kojima se vidi hapšenje, ali i jeziva iskopina koju je muškarac kopao kao svoj grob.

Policija je precizirala da su se Roso i 32-godišnjak našli sa 35-godišnjakom krajem aprila na Malešnici radi iznude gdje su ga prisilili na ulazak u automobil, prijeteći mu pritom hladnim i vatrenim oružjem. Potom su se uputili na područje Krapinsko-zagorske županije gdje ih je čekao 42-godišnjak s kojim su došli na izolovano područje gdje je prijavljena trojka započela torturu nad 35-godišnjakom.

Roso i 42-godišnjak tamo su naredili 35-godišnjaku da iskopa vlastiti grob, što je on i učinio u strahu za vlastiti život, a pritom su ga vrijeđali i tukli.

Dok su Roso i 42-godišnjak maltretirali otetog 35-godišnjaka, 32-godišnjak im je predložio da ga puste kako bi prikupio novac koji od njega potražuju pa su ga, uz nastavak ponižavanja, prisilili da uđe u gepek automobila 42-godišnjaka, a zatim i u automobil skojim su došli do Zagorja kako bi se vratili do Zagreba.

Prema pisanju medija, Roso i dvojica muškaraca su od 35-godšnjaka pokušali da iznude 5.000 eura.

Sljedećeg dana je 35-godišnjak nabavio zatraženi novac pa ga je donio u ranije dogovoreni ugostiteljski objekt na Črnomercu gdje su ga dočekali Roso i još dvojica drugih muškaraca.

Prema pisanju medija, Roso i dvojica muškaraca su od 35-godšnjaka pokušali da iznude 5.000 eura.

Sljedećeg dana je 35-godišnjak nabavio zatraženi novac pa ga je donio u ranije dogovoreni ugostiteljski objekt na Črnomercu gdje su ga dočekali Roso i još dvojica drugih muškaraca. 

Kako je 35-godišnjak u međuvremenu prijavio otmicu i iznuđivanje, policija je u ugostiteljskom objektu pripremila klopku tokom koje su uhapsili Rosu, 32-godišnjaka ali i još dvojicu muškaraca koji su bili u njihovom društvo, dok je 42-godišnjak uhapšen naknadno.

Zagrebačka policija je, po naloga suda, pretražila kuće osumnjičenika gdje su pronađeni predmeti i tragovi koji se povezuju s iznudom i otmicom, dok su kod 42-godišnjaka pronađene i tri tromblonske mine zbog kojih je dodatno prijavljen.

Policija ističe da je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da dvojica uhapšenih muškaraca koji su se nalazili u društvu s osumnjičenicima nisu počinitelji kaznenih djela pa su pušteni na slobodu, dok su Roso, 42-godišnjak i 32-godišnjak, uz kaznenu prijavu podnijetu nadležnom državnom tužilaštvu, predani pritvorskom nadzorniku.

Vrhovni sud je potvrdio kazne Boršiču i Štrku koji su osuđeni na po 10 godina zatvora, Ivanu Tucmanu koji je osuđen na četiri godine zatvora , Draženu Elčiću koji je osuđen na šest godina zatvora, a na ponovljenom procesu sudilo se Žugelju, Jurici Tumpaku, Fehku Imamoviću i Mariju Paliću, dok se Rosi, koji je kasnije pravomoćno oslobođen za pljačku, sudilo u odsutnosti, prenosi Blic.

Prije suđenja Rosi i ostalima, za pljačku Fine se sudilo Nenadu Filipoviću i još šestorici osumnjičenih, ali su oni oslobođeni optužbi.

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji