JEZIVI DETALJI KANIBALIZMA U BIH Plakao pričajući kako je zaklao psa, kasapljenje svoje majke opisao hladno

Mučna istraga prvog zabeleženog slučaja kanibalizma u BiH i dalje šokira istražioce i tužioce u Unsko-sanskom kantonu, a Krajišnici sa strahom izgovaraju ime osumnjičenog Sabahudina Velića (33) iz Bosanske Krupe, koji je sekirom iskasapio majku Nasihu (60), a zatim jeo delove njenog tela.

Kako Avaz saznaje od izvora bliskog istrazi, i Velićevo saslušanje u bihaćkom tužilaštvu teklo je mučno i praćeno je zgražavanjem zbog načina na koji je izvršen zločin. Čak se i Sud našao u nezavidnoj situaciji, jer niko od krajiških advokata nije želeo preuzeti ovaj slučaj koji je izazvao veliko uznemirenje javnosti.

Naposletku mu je dodeljen advokat, koji je tokom ispitivanja nekoliko puta napuštao prostoriju, jer je Velić iznosio previše zlokobnih detalja od kojih se ledi krv u žilama.

Kako otkriva izvor Avaza nakon toga ušao je u kuću i poslednji put obratio se Nasihi: “Majko, jesi li ti zadovoljna sa mnom?“, na šta je nesrećna žena kazala da jeste. Čim mu je okrenula leđa, Velić je zamahnuo sekirom udarivši je u vrat.

Prisutni su se šokirali činjenicom da je Velić plakao dok je pričao kako je iskasapio psa, ali da nije pokazivao emocije kada je govorio o ubistvu majke.

Hladno je pojasnio da je majku ubio da bi prineo žrtvu. On je na ispitivanju, kako otkriva izvor Avaza, ponovio ono što je kazao istražiocima, a to je da je majku ubio sekirom te da je njeno telo prepolovio, kasnije rasparčao, pekao i jeo!

Ponovio je da je pod uticajem crne magije, takozvanih sihira, te da su mu to naredila četiri džina.

Spaljene delove zakopao je u dvorište kuće, a kasnije su ih istražioci pronašli prekopavajući uz pomoć bagera.

Na kraju ispitivanja Velić je upućen u pritvor, a naređeno je i njegovo timsko psihijatrijsko veštačenje, koje treba dati konačan odgovor o njegovoj uračunljivosti.

Veliću je određen jednomesečni pritvor i nalazi se u KPZ Luke, gde je, kako saznajemo, izolovan od ostalih pritvorenika te ga na šetnju stražari izvode samog.

Ova pritvorska jedinica nema prostorije predviđene za osumnjičene njegovog profila. Pri ulasku oduzeli su mu pertle s obuće, a iz ćelije su sklonjeni i ostali predmeti pomoću kojih bi mogao nauditi sebi ili stražarima.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji