HAOS NA ULICAMA BANJA LUKE: Policija u oklopnim vozilima na ulicama grada zbog borbe za Davida

Sinoć je na trgu u Banja Luci održan skup podrške "Pravda za Davida" na kojem se obratio otac nesrećnog nastradalog mladića i pozvao na borbu protiv kriminogenih struktura u vlasti Republike Srpske.

David Dragičević nestao je 17. na 18. mart ove godine, a njegovo telo nađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas. Otac nesrećnog mladića, Davor, rekao je ranije da je njegov sin otet 18. marta, a potom nekoliko dana mučen, drogiran, potom ubijen i bačen u rečicu Crkvenu.

"Mogli su za dva minuta da reše ovo. Da je vlast to rešila, hiljadu godina su mogli vladati i Milorad Dodik je mogao biti kao Tito", rekao je Dragičević.

Dragičević i grupa "Pravda za Davida" objavili su danas i polusatni video u kojem su naglašene sve sporne izjave nadležnih istražnih organa koji su radili na ovom slučaju i podelili materijal u kojima su, istakli su, izdvojene ukupno 23 nelogičnosti u istrazi. 

Gradska uprava Banjaluka nije izdala dozvolu BN TV za direktan prenos skupa "Pravda za Davida", koji je najavljen za sutra na Trgu Krajine.

Međutim, BN televizija je prenosila miting podrške za Davida na kojem se okupilo oko 40.000 ljudi, i pored zabrane koju su imali. 

Ceo skup su obezbeđivale jake policijske snage, a na ulicama Banja Luke su se pojavila i borbena vozila.

Kako je to izgledalo pogledajte ovde.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji