STRAVA I UŽAS - DEVOJČICA (5) SE UBOLA NA NARKOMANSKU IGLU U VRTIĆU: Reakcija vaspitača zapanjila roditelje!

Roditelji još čekaju analize kako bi saznali da li im je dete zaraženo

Devojčica stara 5 godina ubola se na vrh odbačene narkomanske igle u dečjem vrtiću Tratinčica u Dugavama, delu Zagreba.

Devojčica je povredila prst sredinom septembra, i istog dana je smeštena u bolnicu, ali uznemireni roditelji još čekaju određene medicinske nalaze i strepe da je njihova ćerka zaražena.

Kako saznaje Jutarnji, osnovni nalazi bili su u redu, ali oni ne govore ništa zbog vremena inkubacije, odnosno perioda od ulaska virusa u telo do pojave prvih simptoma, a to kod hepatitisa B, na primer, traje od 6 do 16 nedelja. Ovo znači da će roditelji tek tri meseca posle povrede dobiti prve prave nalaze.

Roditelje je, osim samog događaja, najviše razočarao izostanak reakcija u vrtiću, ali i u Gradu Zagrebu. Objekat se nalazi u prizemlju stambene zgrade i nije ograđen, odnosno nema kontrolisan prostor za igru.

Na molbu roditelja da se prostor obezbedi, iz Gradske uprave nije bilo nikakvog odgovora. Majka devojčice zahtevala je od direktorke da što pre reši taj problem, ali rukovodstvo vrtića je prema tom problemu nastupilo poprilično nezainteresovano.

Nakon toga sami su se obratili Uredu za obrazovanje i Uredu gradonačelnika. 

Do danas ništa nije učinjeno.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji