BODIROGA MINISTAR SPORTA RS: Raduje me što Republika Srpska i Milorad Dodik deli vrednosti sa ljudima širom Evrope

"Gledam da budem izvan politike, iako je politika deo našeg života i ne može da nas mimoiđe, moja interesovanja definitivno nisu vezana za ovu oblast", poručio je proslavljeni košarkaš Dejan Bodiroga, nakon što je bio gost na obeležavanju Dana Republike Srpske u Banjaluci 9. januara.

"Jednostavno, političarima i sportistima uvek se negde ukrste putevi, ali da budem iskren, sa političarima budem samo onoliko koliko mi to nameću obaveze i situacije", rekao je Bodiroga u intervjuu za Novosti.

Bodiroga je na proslavi od predsednice RS Željke Cvijanović dobio Orden časti sa zlatnim zracima. 

 "Ovo je velika čast i priznanje za mene. Moji koreni su iz Hercegovine, iz Trebinja, tako da sve ovo ima za mene posebno značenje", rekao je Bodiroga.

On kaže i da je proslava u Banjaluci bila sjajna.

"Organizovana je iz više delova. Od dodele odlikovanja, pa do svečanog defilea i svečane akademije. Obeležavanje rođendana znači mnogo za Republiku Srpsku. Raduje me da je Srpska danas jedna slobodna, sigurna i otvorena republika za sve njene građane", rekao je Bodiroga.

On je u ovom razgovoru poručio i da uvek ima vremena za Trebinje, gde je organizovao i košarkaški kamp. 

"Svi naši ljudi koji vode poreklo iz Republike Srpske imaju u glavi to da nakon završenih sportskih, ili nekih drugih karijera, jednog dana više vremena provode tamo gde su im koreni. Republika Srpska je deo svih nas koji smo otišli širom sveta, i uvek će biti u našim srcima, gde god mi bili. Samim tim što je Republika Srpska danas jedno mesto koje je otvoreno za svakoga i koje napreduje iz godine u godinu, i nama znači još više. Raduje me što Republika Srpska danas deli vrednosti sa ljudima širom Evrope", rekao je Bodiroga.

Proslavljeni košarkaš je pričao i o odnosu sa najvažnijom političkom figurom u RS Miloradom Dodikom.

"Veliki smo prijatelji. Uvek kada se sretnemo popričamo, naravno, između ostalog, i o košarci. Predsednik Dodik je veliki navijač i poznavalac košarke. Prati košarku i imamo mnogo zajedničkih tema. On je uradio velike stvari, zajedno sa svojim timom, za Republiku Srpsku", rekao je Bodiroga.

Na kraju, naš izvor navodi kako je Dejan Bodiroga jedan od kandidata za novog ministra RS, pa se sa njim uveliko vode pregovori, odnosno Milorad Dodik vodi dugačke telefonske razgovore kako bi ga ubedio da dođe u Banja Luku. 

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji