Print this page

STUDENT ZAPALIO FEJSBUK: Tajkuni stvaraju generacije degenerika, a u amanet im se ostavlja zemlja

 Javnost u BiH i dalje traži istinu o tragičnoj smrti dečaka Mahira Rakovca (14), dečaka koji je izvršio samoubistvo u Sarajevu, kada je na površinu isplivala bolna istina o vršnjačkom nasilju kao i tišina cele zajednice povodom ove stravične smrti.

 U moru komentara koji su se pojavili na društvenim mrežama povodom tragičnog samoubistva dečaka, jedno zapažanje koje je izneo sarajevski student režije Denis Švarkić posebno se ovih dana širom regiona prenosi i lajkuje.

Komentar prenosimo u celini:

" Pokvarena i podla mrijest novokomponovane, tranzicijske paščadi ubila je nevinog, prelijepog dječaka na oči uvenulog, trulog društva i još trulije kvaziobrazovne institucije. Ta zla mlađ klerofašističkih, ljigavih tajkuna koja je očigledno ponukana balom vampira na porodičnim sijelima, našla za shodno iživljavati se nad najslabijim čime je nastavila dvadesetpetogodišnju tradiciju zločina, smrada i prljavštine pod krinkom nacionalne emancipacije, slobode i pluralizma. Vucibatine koje su oživjele i etablirale tekovine begovskih dinastija, šizoidno urlajući protiv ”cionističke zavjere” u ime krvi i kostiju svojih sugrađana, cuclaju nargile, rekreiraju se po privatnim odmaralištima i odgajaju nove generacije imbecilnih degenerika kako bi im u amanet ostavili ovu zemlju i svu njenu sužanjsku, radnu snagu.

Pitanje je samo koliko će Mahira biti silovano i ubijeno, koliko majki pregaženo na cestama ovog grada, koliko baba zapaljeno i gurnuto sa balkona svoga stana dok nijhove vlade i parlamenti i kantoni i ministarstva i Poljine i Ilidže ne završe kao Bastilja" napisao je Švrakić i sa time izazvao lavinu komentara na društvenim mrežama.

Naime oni koji su komentarisali od reda su davali podršku Švrakiću za odlično uspostavljenu dijagnozu društva i da je zapravo opisao sliku i priliku onoga što se sada dešava.