Beograd

Beograd (305)

"Odjednom mu je pozlilo i samo je pao, svi smo prvo pomislili da je epileptičar, opisuje vlasnik teretane na Novom Beogradu tragediju koja se dogodila juče oko 13 sati, kada je Stefan Zečević (24) iznenada preminuo na traci za trčanje.

Stefan, student Mašinskog fakulteta rodom iz Šapca, preminuo je u jednoj teretani smeštenoj preko puta Studenskog grada, u Ulici Arsenija Čarnojevića.

 

- Dečko je bio na traci, nije čak ni trčao, nego je više hodao i odjednom je samo pao između dve trake za trčanje. Svi smo pomislili da je epileptičar. U pomoć mu je prvi pritekao student Medicinskog fakulteta koji je vežbao na traci do njega i pokušao da ga reanimira dok nije došla Hitna pomoć - priča vlasnik teretane.

 

Mladića je najverovatnije izdalo srce, ali će obdukcija pokazati da li je tako, kaže on, i dodaje da je Zečević živeo u Studentskom gradu, a da je odskora počeo da dolazi u teretanu.

- Svi momci koji ovde treniraju su dobri momci, za 24 godine nikad nisam imao nijedan incident. Pored njega, ovde dolaze još desetorica mladića koji su iz Šapca, ali ga ne poznaju. Makar da znam koja mu je adresa u Šapcu, pa da odem do njegovih roditelja i da im izjavim saučešće - priča vlasnik.

  

Na snimku sigurnosnih kamera teretane jasno se vidi kako Žečević trči na traci, zatim usporava, hoda i staje, i na kraju, kada je opet krenuo da trči, samo je odjednom pao među dve trake za trčanje.

Ekipa Hitne pomoći nedugo zatim je došla i pokušala je reanimaciju, ali nisu, nažalost, nisu uspeli da ga spasu. Stefana su oko 17 sati izneli iz teretane, nakon čega je njegovo telo odneto na obdukciju da bi se tačno utvrdio uzrok smrti.

Do incidenta u Sedmoj beogradskoj gimnaziji došlo je nakon žučne rasprave đaka drugog razreda ove škole i profesora fizike Z.O. zbog rezultata pismenog teksta, saznaje "Blic".

Kako saznajemo, profesor je danas na času đacima podelio rezultate pismenog testa koji su imali prošle nedelje. Đaci su se pobunili zbog loših ocena koje smatraju da su dobili zbog nepravednog kriterijuma ocenjivanja, a najglasnija među njima bila je učenica J. K. Kako saznajemo, profesor je učenicu opomenuo da se smiri, međutim ona nije htela, zbog čega joj je lupio šamar.

U njenu zaštitu skočila je još jedna učenica, a Z. O. je lupio šamar i njoj!

 

Nakon toga u učionici za fiziku nastao je opšti metež, đaci su skočili na profesora da odbrane drugaricu, a jedan od učenika udario je profesora, međutim zaposleni u ovoj školi ne žele da detaljišu jer, kako kažu, nisu videli sam incident, pa ne znaju tačno šta se dogodilo kada je nastao metež.

- Profesor je objašnjavao kriterijume ocenjivanja, a devojčica J. K. se nije složila sa njim i burnije je odreagovala. Profesor je udario, a kada je ustala drugarica da je zaštiti i ona je dobila šamar - kaže za Tanjug pedagog Sedme beogradske gimnazije Dragica Kitanović.

Vrisku i haos čuli su drugi nastavnici i direktor škole i odmah su odjurili u učionicu u kojoj se dogodio incident.

Direktor je u svoju kancelariju odveo nastavnika, dok je pedagog ostala u učionici da smiri đake.

Direktor škole je odmah pozvao policiju, a u gimnaziju u Mirijevu pozvana je i hitna pomoć kako bi pregledala udarenu učenicu i ostale đake.

  

Direktor Sedme beogradske gimnazije Miroslav Markićević potvrdio je za "Blic" da je u školi došlo do incidenta i da je o svemu obaveštena policija.

- Kolega je ošamario učenicu. Đaci su reagovali i odmah ih rastavili. Mi smo odmah sjurili do učionice i izveli učenike. Pozvali smo policiju i hitnu pomoć, a odeljenski starešina je pozvao roditelje i obavestio ih šta se dogodilo - rekao je Markićević.

Kako je dodao o incidentu je obavešteno i Ministarstvo obrazovanja.

Prema nezvaničnim informaicjama profesor koji je ošamario učenicu odveden je u pratnji policije iz škole.

Ministarstvo: Profesor koji je ošamario devojčice dao otkaz

U Ministarstvu prosvete kažu da su obavešteni šta se dogodilo u Sedmoj beogradskoj gimnaziji. Navode da je profesor koji je ošamario devojčice podneo zahtev direktoru škole da mu se raskine radni odnos iz ličnih razloga.

"Profesor je prekršio član 111. i 112. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja u obrazovnim ustanovama kojim je zabranjeno fizičko, psihičko, socijalno, seksualno, digitalno i svako drugo nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje ucenika, za šta su predvidene novcana kazna, udaljenje sa rada ili prestanak radnog odnosa (clan 166. ZOSOV)", navode u Ministarstvu prosvete.

Preminuo mladi pevač popularnog benda, a od njega se uz najlepše uspomene opraštaju mnoge kolege i prijatelji.

Naime, Nemanja Janković bio je pevač popularnog pank benda "Cigla IN D Vugla" i član Atletskog kluba "Sava" Novi Beograd.

Pored velike ljubavi prema muzici, Nemanja je bio i sjajan trkač, a kako prijatelji na njegovom profili navode, pronađen je mrtav u kupatilu.

 

-Bio je najbrži trkač u našem klubu, AK Sava Novi Beograd. 1.20h, polumaraton. Onda se povredio i 19 meseci nije trčao. Izašao je pre nekoliko dana ponovo na stazu i to je za njega bilo jako emotivno jer je mnogo voleo da trči. Dobio je svoju crvenu majicu koju nosi kategorija poluelita, ali se nažalost tada već povredio, tako da nikad nije imao prilike da je obuče na trci - napisala je jedna prijateljica na njegovom Fejsbuk profilu.

- Počivaj u miru moj, bilo je zadovoljstvo sa tobom deliti stazu, bio si odličan trkač! - napisao je njegov prijatelj.

Od Nemanje su se oprostili i članovi benda "Goblini".

- Brate naš, počivaj u miru - napisali su oni uz Nemanjinu fotografiju.

Otac zlostavljanog dečaka sa Novog Beograda Zoran Grujić (50) zaključio je sporazum o priznanju krivice s Višim javnim tužilaštvom na osnovu koga je osuđen na godinu dana zatvora.

On je osuđen jer je početkom juna prošle godine u stanu na Novom Beogradu pucao u noge bračnom paru Janković, Katarini (40) i Staniši (43), pošto je njihov 11-ogodišnji sin zlostavljao njegovog sina od šest godina.

Grujić je zaključio sporazum povodom krivičnih dela nedozvoljeno nošenje oružja i izazivanje opšte opasnosti, na osnovu kojeg je osuđen na godinu dana zatvora, rekla je za Tanjug portparolka tužilaštva Irena Bjeloš.

 

Ceo slučaj izazvao je prošle godine veliko uznemirenje javnosti kada se pojavila vest da je došlo do pucnjave u stanu na Novom Beogradu gde je ranjen S. J., otac dečaka za koga se sumnjalo da je silovao Grujićevog sina (6).

Podsećamo, pomenuti incident dogodio u junu prošle godine u Ulici Goce Delčeva na Novom Beogradu. Nakon što mu se šestogodišnji sin požalio da ga je pet godina stariji dečak napastvovao u žbunju pored zgrade, Grujić je otišao da situaciju raspravi sa roditeljima dečaka.

Kako je kasnije ispričao policiji i u razgovoru za "Blic", Grujić je u stanu zatekao majku i baku napasnika, a zatim se posvađao sa ocem, nakon čega je sa stola uzeo pištolj i pucao u muškarca. Tom prilikom pogodio je i njega i njegovu suprugu, nanevši im, srećom, samo lakše telesne povrede.

 

- Taj dečak je moje dete odveo u žbunje gde mu je skinuo veš i seksualno ga zlostavljao, što je potvrdio i pregled lekara, gde je utvrđeno da dečak ima povrede nastale usled seksualnog zlostavljanja - tvrdi otac šestogodišnjaka, i pojašnjava da je dečaka od maloletnog napasnika otrgla komšinica Lela, a zatim je otac mališana, kako kaže, otišao do porodice napasnika da raščisti slučaj.

Nakon dva dana skrivanja u stanu prijatelja, Grujić se u pratnji advokata predao policiji.

- Moje dete izgledalo je izbezumljeno. Nije znao šta mu se dogodilo, samo je znao da ga je starije dete tuklo. Nakon dozivanja imena tog deteta da bih saznao ko su mu roditelji i gde živi, niko se nije odazivao. Međutim, rekle su mi komšinice da živi u zgradi preko puta nas i shvatio sam da su majka i baba deteta sve vreme posmatrale metež u parku koji je nastao - rekao je tada Zoran Grujić.

Na saslušanju u tužilaštvu ponovio je svoje razloge za napad na K. J. i S. J. Naknadno je obavljen i pregled dečaka koji je pretrpeo seksualni napad i utvrđeno je da ima povrede anusa karakteristične za silovanje.

  

Osumnjičeni Grujić negirao je da je pištolj iz kog je pucao njegov, nakon čega je sud odbio predlog da mu se odredi pritvor do 30 dana, ali je osumnjičenom zabranio da prilazi i komunicira sa svedocima i oštećenima. Zanimljivo je da policija nije našla pištolj iz koga je Grujić pucao.

Grujićev advokat Momčilo Minić juče nije želeo da komentariše ovaj slučaj dok se postupak protiv njegovog klijenta ne završi.

Pucnjava nakon rasprave u stanu

- Mi smo Zorana Grujića pustili u kuću kao roditelja, ponudili mu da nešto popije, najnormalnije pričali o problemu koji se dogodio, ali o kojem zaista u medijima ne bih želela da govorim - rekla je baka dečaka za "Blic".

Prema njenim rečima, Grujić je u jednom trenutku ustao, a ona i njena ćerka su shvatile da je krenuo prema vratima kako bi otišao po sina jer žive samo dve zgrade odatle. Ustale su da ga isprate, a baka je tada ugledala pištolj u njegovim rukama. Tada je upucao njenog zeta i ćerku.

Četvorogodišnja devojčica H. T. utopila se  u bazenu u dvorištu porodične kuće kada je pokušala da napuni pištolj na vodu.

Užasna tragedija dogodila se dok se devojčica igrala sa drugom decom u dvorištu kuće u kom se, u tom trenutku nalazilo i petoro odraslih.

Kako saznajemo na licu mesta, deca su se gotovo celo prepodne jurila po dvorištu, uživala u toplom danu, prskala se iz pištolja na vodu.

 

U jednom trenutku četvorodosišnja H. T. otrčala je sama do bazena da pištolj napuni vodom i u tom trenutku je, najverovatnije, upala u bazen dubok oko 60 centimetara.

 

Šta se događa u tom trenutku, nažalost, nije primetio ni čuo niko.. Posle nekoliko minuta devojčicin stric je primetio da nje nema sa ostalom decom i krenuo je da je traži.

Nesrećni muškarac došao je do bazena i video devojčicino telo kako pluta. Od šoka se onesvestio...

Tada su i ostali članovi porodice shvatili šta se dogodilo, odmah su pozvali hitnu pomoć koja je dugo pokušavala da reanimira devojčicu, međutim, nažalost u tome nisu uspeli...

Ljubica Mićić, zaposlena u Sberbanci, ranjena je svojeevremeno na Zvezdari, kada je nepoznati napadač na skuteru prišao, skinuo kacigu i zatim ispalio više metaka u njenom pravcu.

 

Sve se odigralo kada je krenula na posao, na samo dvadesetak metara od zgrade u kojoj živi.

 

Sudeći prema profilima na društvenim mrežama, Ljubica radi u Sberbanci, sa iskustvom u bankarstvu. Radila je u više privatnih firmi, a od 2005. do 2014. godine predavala je ekonomiju u srednjoj školi Vuk Karadžić.

U razgovoru za Kurir komšije otkrivaju da je Ljubica direktorka novobeogradske filijale Sberbanke, da je razvedena i da je majka jedne ćerke koja je trenutno na letovanju.

  

Kako tvrde, ulica u kojoj žive - Banjska jeste mirna i jednosmerna ulica a jutros ih je iznenadilo kada su videli vozača skutera kako ulazi u ulicu ali iz suprotnog smera... Kada se Ljubica primakla kolima, vozač skutera se zaustavio skinuo kacigu i počeo da puca!

Neki od komšija očevidaca tvrde da je reč o nepoznatom krupnijem muškarcu, a drugi koji su se ubrzo našli pored ranjene Ljubice tvrde da su od nje čuli da je videla ženu?!

 

Kako kažu neki od njih, jutros oko 7.45, začuli su rafale, a potom i jauk.

"Čuo sam pucnjavu i ženu kako vrišti i zapomaže. Istrčao sam na terasu i video ženu kako ležali kraj svog automobila parkiranog na 15-ak metara od zgrade u kojoj živi. Ovo su delovali kao meci upozorenja - kaže komšija i dodaje da Ljubica "nema nikakve veze sa kriminalom ili nečim sličnim", ističu svedoci ove pucnjave.

Komšije dodaju i da je Ljubica razvedena ali da je sa bivšim mužem u izuzetno dobrim odnosima jer imaju dete tako da "sumnjaju da bi sve ovo moglo da ima veze sa nekakvim porodičnim sukobima..."

Prvi je Ljubici u pomoć pritekao komšija koji je sa terase čuo vrisak na ulici, video da žena leži, zgrabio peškir i istrčao da joj pomogne...

U porodici Ivanković, u Petki, šok nakon stravičnih vesti o pogibiji mezimice

U dvorištu i kući porodice Ivanković u Petki kod Lazarevca plač, lelek i neverica nakon vesti da je Katarina (20) poginula u nesreći.

Majka Maja zapomaže iz kuće i neprestano doziva svoju mezimicu: "Bebo mamina". Otac Vladimir jedva je progovorio nekoliko reči

- Ode nam dete na pravdi boga. Ima li šta gore za roditelje. Nikom ovu muku da ne poželim. Strašno šta nas snađe.

Dom porodice Ivanković prepun rodbine, prijatelja, komšija, Katarininih drugova i drugarica. Svi u šoku, niko ne može da veruje da je više nema.

O poginuloj Katarini, kao i o njenoj porodici, komšije imaju samo reči hvale.

- To su divni ljudi i porodica. Maja je vaspitačica, a Vladimir radi u "Kolubari". Katarinin brat Nikola uči za sveštenika. Uskoro je trebalo da se oženi, spremali su svadbu, kojoj se najviše radovala upravo Katarina. A evo šta zadesi ljude - kaže jedna od komšinica.

Od Katarinine drugarice iz osnovne škole saznajemo da su ona i još četvoro mladih prethodne noći bili u provodu, u jednoj kafani u Čibutkovici. Niko ni slutio nije da će povratak kući biti koban.

- Ne želim nikoga da okrivljujem. Istraga će pokazati šta se zaista dogodilo - kaže Katarinina drugarica. - Ipak, prema nekim našim novim saznanjima, BMV je išao skoro 200 kilometara na sat. U udesu je poginula naša Katarina koja je sedela pozadi u autu, zajedno sa još dvoje drugara. Jedan od njih smešten je u valjevsku bolnicu i, koliko čujem, ničega se ne seća. Istovremeno, devojka vozača BMV, koja je inače Katarinina rođaka, teško je povredila kičmu. Povrh svega je i trudna. Daj bože da sa njom bude sve u redu i da preživi.

Tamara Stojanović (21) nastradala je u udesu koji se dogodio 23. septembra dogodio u Trbušnici kod Lazarevca, dok je Jelena M, njena prijateljica koja je bila na mestu suvozača, povređena.

Nakon sedam dana od tragedije, Jelena M. smogla je snage da ispriča šta se tog kobnog dana dogodilo.

 

- Krenule smo u etno-selo "Babina reka", jer smo se danima pre toga dogovarale da odemo negde van grada da se odmorimo. Tog popodneva ona je mene pokupila na obližnjoj pumpi, uzele smo šta nam treba i krenule put Lazarevca. Kod crkve u selu Darosava, Tamara se prekrstila, što inače radi kada se nađe ispred neke crkve. Pre same nesreće, okrenula se ka crkvi u selu Trbušnica i takođe se prekrstila - priča Jelena i dodaje:

- Kada je vratila pogled, bile smo na proširenju ispred crkve koje je puno sitnog kamena, onda je naglo namotala levo, da li smo proklizale ili ne znam šta, i krenule smo ka kanalu na kontrastrani. Potom je namotala desno pravo ka toj njivi dole. Samo se sećam da smo se survale dole i nekoliko sekundi posle videla sam kako joj glava obilno krvari. Odvezala sam pojas, istrčala iz auta i videvši ljude koji su vozili iza nas tražila sam im peškir ili nešto čime bih mogla da zaustavim krvarenje. Oni su istrčali iz auta i dali mi peškir. Držala sam joj glavu dok meštanin iz sela nije rekao da će on nešto da preduzme - s knedlom u grlu priča Jelena, skrhkana bolom zbog gubitka najbolje drugarice.

Kako kaže, najpre je pozvala Hitnu pomoć, a potom na fiksni telefon i Tamarinu porodicu da im saopšti da su imale udes.

Tamarin brat od tetke Aleksandar Rakočević, tog nedeljnog popdneva bio je sa suprugom Marijom u domu porodice Stojanović.

  

- Tamarina mlađa sestra Anastasija javila se na telefon i istrčala na terasu da nam kaže da su Taša i Jelena imale udes i da odmah krenemo. Utrčao sam sa Sinišom (Tamarinim ocem) u njegov auto i odmah smo krenuli put Trbušnice. Za nama su drugim autom krenuli Marko, Stefan (Tamarina braća od strica) i Anastasija - priseća se Aleksandar Rakočević.

U trenucima agonije, Tamarin brat od strica Stefan, koji sa roditeljima i bratom živi u istoj kući u Aranđelovcu gde i porodica Stojanović, poveo je mlađu sestru Anastasiju nazad u porodični dom kako ne bi gledala svoju rođenu sestru mrtvu.

- Dva puta sam vraćao Anastasiju od auta da ne vidi Tamaru, ali je ona već videla. Tako da sam je na nagovor Aleksandra uveo u auto i pošli smo kući - kaže Stefan.

Aleksandar je pozvao Tamarinog strica koji je tada bio u porodičnoj kući sa Lidijom (Tamarinom majkom) i Marijom, da im saopšti da je Tamara preminula. Majka nesrećne devojke je sve vreme mislila da joj se ćerka nalazi u nesvesti, te joj je nakon što su je odveli u Hitnu pomoć u Aranđelovcu saopšteno da je izgubila dete.

- Marko i ja smo ostali sa Sinišom i pokušavali smo da ga smirimo. On je sve vreme bio sa Tamarom u kolima, držao joj glavu, nije hteo da je pusti ni sekundu. Zamolio sam policajca da pozovu drugu Hitnu pomoć da mu daju nešto za smirenje. Došli su, jedva sam ga ubedio da izađe iz auta i primi injekciju za smirenje - objašnjava Aleksandar.

 

Nakon toga Siniša se ponovo vratio u kola u kom se nalazila njegova preminula ćerka.

Prema Jeleninim rečima, Tamarina porodica stigla je na mesto nesreće minut do dva nakon dolaska Hitne.

- Prvi sam istrčao iz vozila, Siniša za mnom i krenuli smo ka autu gde je bila Tamara. U trku sam video kako Jelena sedi na asfaltu pored kola Hitne pomoći, dok je lekar dobacio: "Nemate šta da vidite, nemojte da idete". Kada smo stigli, imali smo šta da vidimo. Siniša je ušao u Tamarin auto, bilo je strašno, ne umem to da opišem, zaista - potreseno priča Aleksandar.

Porodici nastradale devojke potvrdio je meštanin sela, koji joj je držao glavu, da je maltene do samog dolaska Hitne pomoći Tamara bila živa.

 

Dragan Tešović traži da Filip i Uroš dobiju premiju osiguranja nakon smrti Vesne Mandić. Podneo krivičnu protiv tasta jer je saznao da je novac navodno završio na njegovom računu.

Moji sinovi Filip i Uroš, koji su bili maloletni kada im je majka, Vesna Mandić, poginula, dok sam ja bio na izdržavanju zatvorske kazne, odrastali su u teškoj nemaštini. Dok su oni jedva sastavljali kraj s krajem, neko je, uz pomoć advokata, podigao 25.000 evra odštete od osiguranja zbog njene smrti, na šta su pravo imala isključivo deca. Sve sam prijavio policiji, ali iako postoje svi papiri i dokazi, slučaj tapka u mestu, a predmet je iz Lazarevca prebačen u Šabac.

Ovo, za "Novosti", priča Dragan Tešović, iz Vreoca, kod Lazarevca, čija je nevenčana supruga Vesna Mandić nastradala u saobraćajnoj nesreći 25. februara 2015. godine. Sahranjena je u Šapcu, po želji njenih roditelja, odakle je rodom, a brigu o deci preuzeo je Centar za socijalni rad u Lazarevcu. Za staratelja je imenovana njegova tašta J. M., iz okoline Šapca.

- Posle samo mesec dana, tašta je Filipa i Uroša ostavila pred kapijom dvorišta moje majke u Vreocima, pod izgovorom da, tobože, sa njima ne može da izađe na kraj - kaže Dragan Tešović. - Odgajala ih je moja majka, teško obolela od raka, sa svega 12.000 dinara penzije. Kad sam oktobra 2015. godine došao iz zatvora, saznao sam da deci pripada oko 2,9 miliona dinara odštete, jer je pokojna supruga bila osigurana kod jedne osiguravajuće kuće. Tašta je advokatima iz Novog Sada dala punomoćje za naplatu premije osiguranja, što su i učinili 5. maja 2015. godine. Policijskoj stanici u Lazarevcu podneo sam krivičnu prijavu protiv tasta S. M., jer sam saznao da je novac navodno završio na njegovom računu.

 

Iz Centra za socijalni rad u Lazarevcu, Tešovićeva tašta upozorena je da kao staratelj nije imala ovlašćenje da sklopi vansudsko poravnanje o isplati naknade, niti da angažuje advokate bez saglasnosti ove ustanove. Ako novac ne bude vraćen maloletnoj deci, Tešović namerava da pokrene tužbu i protiv tašte i protiv osiguravajuće kuće, koja je napravila propust ne tražeći saglasnost staratelja.

- Tašta je Centar za socijalni rad obavestila da joj nikakav novac na ime naknade štete nije isplaćen - kaže Tešović. - Tast, iako uporno tvrdi da pare nije uzeo, ponudio je da novac nadoknadi u ratama, samo da slučaj ne ide na sud.

Nisam pristao. Neću dozvoliti da uz ogromni bol za majkom, bez koje su ostali kad im je bila najpotrebnija, moje sinove i mene razdire i nepravda. Spreman sam da sa sinovima budem pred Vladom ili Predsedništvom Srbije, sve dok nadležni najzad ne isprave ovu nepravdu i sramotu.

Prema rečima osnovnog javnog tužioca u Šapcu Svetlane Nedeljković, predmet o ovom slučaju formiran je u februaru, a istraga je u toku.

SAOBRAĆAJNA nesreća u kojoj su Filip i Uroš, koji su tada imali 15, odnosno 13 godina, ostali bez majke, dogodila se na putu Veliki Crljeni - Vreoci, kada je vozač "škode fabije" velikom brzinom direktno udario u "reno klio", koji je vozila Vesna Mandić. Oboje su preminuli na mestu. Dragan Tešović ističe da je igrom sudbine sudar izazvao Siniša R., koji je bio njihov dugogodišnji porodični prijatelj.

Beograđanin Z. M. (52), za čijim telom se i dalje traga, skočio je s mosta u Beškoj 26. novembra, a postoje indicije da se na samoubistvo odlučio zbog duga.

On je, kako se nezvanično saznaje, odbio da plati navodni reket. Skok s mosta prijavio je policiji jedan vozač. On je izjavio da je video kako se muškarac parkirao i prešao ogradu mosta, a zatim skočio u reku.

Ronioci Žandarmerije izašli su na teren i tragali po reci, ali telo još nije pronađeno. Pregledom automobila pronađena su dokumenta na  ime nestalog čoveka. Kako saznajemo, on je vlasnik auto-placa na Zvezdari, ali mu je poslednjih šest meseci oslabio posao s uvozom automobila, pa je bio prinuđen da pozajmljuje novac, navodi "Alo".

 

- Da bi opstao u poslu, morao je stalno da uvozi automobile i sav novac mu je bio uložen u vozila. Dobio je porudžbine za još neka vozila, ali nije imao dovoljno keša, pa se razleteo da pozajmi novac. Tada nije birao od koga će da pozajmi i nekako je naleteo na jednog Crnogorca. Od njega je uzeo novac na kamatu, ali to nije bila suma veća od 10.000 evra. Napravili su ugovor, a on je uvezao vozila. Međutim, prodaja nije išla kako treba, a taj zelenaš ga je stisnuo. Tražio je da ga ispoštuje, što je čovek i uradio. Međutim, zbog jednog dana kašnjenja nastao je problem, pa iako mu je vratio 2.000 evra, zelenaš mu je rekao da sledećeg dana donese još 5.000 jer mu toliko duguje - priča Z. N. prijatelj koji iz straha za život moli za anonimnost.

On navodi da je Z. M. shvatio da je upao u zamku i na sve načine je pokušavao da se iščupa.

 

- Automobile s placa prodavao je ispod cene samo da bi vratio dug. Od gazde je postao sluga, a dug umesto da mu se smanjuje samo je rastao. Nekoliko prijatelja mu je izašlo u susret što s automobilima što s novcem pošto su znali da će im, čim se stabilizuje, Z. M. vratiti novac. Međutim, kako mu je posao išao sve lošije, a više nije imao novca da uvozi automobile, pritisak zelenaša postojao je sve veći. Znao je čoveku da razvali kapiju, da mu preti da će ga pretući pa i ubiti. Z. M. je i to sve nekako je on podnosio.

 

Međutim, kada mu je zelenaš zapretio da će mu ubiti sinove, tada je prsao. Počeo je da se krije, a od svih prijatelja je indirektno i direktno tražio pomoć. Međutim, oni nisu znali koliko je to ozbiljno. Poslednjih 20 dana, Z. M. se zatvorio u kuću i pao je u depresiju. Nazvao je nekoliko prijatelja i rekao im je da mu nema spasa i da izlaz vidi jedino u samoubistvu. Nisam mu verovao da će dići ruku na sebe, budući da je on bio borac i čovek na svom mestu, ali izgleda da stvarno nije video neki drugi izlaz - rekao je njegov prijatelj.

Z. M. ima suprugu i dvoje dece. Dva dana posle informacije da je čovek nestao, na placu automobila pojavio se zelenaš.

 

- Porodici koja je bila upoznata sa svim detaljima rekao je da je došao po svoj dug. Prvo je od njih tražio novac, a zatim im je saopštio da će im u zamenu za novac uzeti automobile s placa. On je zatim pokupio gotovo sve automobile s placa, osim nekoliko starijih vozila - kaže izvor.

Strana 1 od 22

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji