MUČKI USMRĆEN MLADIĆ ISPRAĆEN UZ ZVUKE TRUBE I JECAJE BLIŽNJIH: Ubijeni Skoletov sin (22) sahranjen pored oca!

Sin šefa rakovičkog podzemlja Zorana Uskokovića Skoleta Zoran (22), koji je ubijen na Kanarevom brdu u noći između subote i nedelje, sahranjen je juče u 13 sati na Centralnom groblju u Beogradu pored oca, koji je likvidiran u aprilu 2000.

Tužnu povorku pratili su tihi zvuci trube, koja je svirala pesmu "Ružo moja". Kada su njenog mezimca spuštali u raku, neutešna majka se pridržavala za muževljevu bistu i tiho jecala, u neverici gledajući u sanduk boje drveta, koji je bio prekriven belim ružama.

Jedna od mladićevih drugarica smogla je snage da održi kratak govor.

- Od rođenja si bio poseban, tvoja svetlost nas je obasjavala sve dok si živeo, ali život ipak nije fer. Pamtićemo te po svim dobrim delima, kojima si promenio mnoge živote. Zauvek ćemo te čuvati i grliti u svojim srcima - rekla je devojka, a onda je truba zasvirala pesmu "Tiho noći" i vapaji mladih su postali još jači.

Zoran Uskoković mlađi ubijen u noći između subote i nedelje u trenutku dok je išao ka domu majke na Kanarevom brdu. Parkirao je automobil audi karavan i krenuo ka stanu, pravo u susret ubici maskiranom u starca. Čim je muškarac prošao kraj njega, izvadio je pištolj i Skoletovom sinu pucao u glavu.

Snimci s nekoliko nadzornih kamera snimili su ovog starijeg čoveka koji šepa i potpomaže se štapom dok hoda. Međutim, video- zapis s jednog objekta zabeležio je trenutak u kom se taj starac nakon ubistva pretvara u atletski građenog muškarca i velikom brzinom beži s mesta zločina, a pretpostavlja se da je Zorana satima čekao blizu majčine zgrade.

Policija ispituje da li je likvidirani mladić bio upleten u neke kriminalne radnje poput oca ili je, prema drugoj opciji, ovo ubistvo počinjeno iz osvete Uskokovićima zbog nekih ranijih očevih grehova.

U to je ubeđena i Zoranova starija sestra Anđela Nastić Uskoković (28), koja za brata kaže da je živeo kao i ostali obični ljudi.

- On nikad nikom sa strane nije pričao ko mu je otac niti je isticao kako se preziva. Bio je veoma povučeno i mirno dete. Drugovima je pričao: "Ne želim da završim kao moj otac". Svi vrlo dobro znaju ko je i šta je bio moj tata, ali mog brata to zaista nije zanimalo. Najviše je voleo da se druži i da se viđa s devojkama, a za kriminal nije imao nikakva interesovanja. Da je iko pretio mom bratu, to bi se znalo. Njega su svi voleli, a meni se stalno poveravao i nije mi pominjao da ima probleme i sa kim. Zato mislim da sve ovo ima veze s nekom osvetom, ali zaista ne znam ko stoji iza ovoga - rekla je Anđela za medije i dodala da je njen brat radio kao obezbeđenje u klubovima i da je trenirao boks, a da je živeo na relaciji Kanarevo brdo - Austrija.

Zoranova sestra Anđela prisetila se poslednjeg susreta sa bratom, nekoliko sati pre stravičnog ubistva, kada je došao do njenog stana da joj vrati pozajmljeni automobil jer je njegov bio na popravci.

- Zvao me je da izađem iz zgrade da mi da ključ od auta, pozdravili smo se i nisam ni sanjala da ću ga tad videti poslednji put. Kasnije uveče pozvala me je majka i rekla mi da je Zoran ubijen. Nisam mogla da verujem, pomislila sam da je to neka neslana šala - ispričala je ožalošćena sestra ubijenog mladića.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji