Mali beli kovčeg sa Mihailovim telom spustili preko Majinog sanduka: Prizori koji su slomili sve (FOTO)

Maja Đorđević (38) i njen sin Mihailo (4), koje je prošle srede ispred Centra za socijalni rad Rakovica ubio Marko Nikolić (43), sahranjeni su juče na groblju Orlovača u Beogradu. Poslednjem ispraćaju nesrećne žene i njenog sina prisustvovalo je više stotine ljudi.

Tokom opela čuli su se glasni jecaju i plač, a Hitna pomoć morala je da pomaže ljutima kojima je pozlilo na sahrani zbog bola. Maja i Mihajlo sahranjeni su u belim kovčezima, a sahrani su prisustvovali Majina sestra i Majin stariji sin Stefan (14) iz prvog braka, kao i njegov otac, a svi su tamnim naočarima pokušali da sakriju suze.

Kada je u grob spušten sanduk sa Majinim telom, sveštenik Slobodan Šarenac kratko se obratio okupljenima.

- Božji zakon se ne može izbeći, a ljudski... Ljudski se može i izbeći, i potplatiti, i zaobići – rekao je sveštenik aludirajući na zločin koji je počinio Marko Nikolić.

Grobari su prvo zemljom prekrili Majin sanduk, a potom su u istu raku spustili i mali beli kovčeg sa Mihailovim telom. U tom trenutku i oni koji su do tada uspevali da zadrže suze nisu više mogli i zaplakuli su.

Podsetimo, Marko Nikolić je prošle srede dovezao sina Mihaila na banjičko groblje, gde ga je prvo naterao da popije veliku količinu sedativa, a zatim je počeo da ga davi. Nakon toga je polusvesnog mališana dovezao do socijalne službe u Rakovici, gde ih je čekala njegova bivša supruga i majka deteta Maja Đorđević. Ona je videla da nešto nije u redu s Mihailom, pa je pokušala da otme dete iz Markovog naručja. Otac monstrum je tad svom silinom tresnuo dete o pod, izvadio nož i Maji zadao oko 50 uboda u vrat.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji