Trebalo je tortu da mu pravim, a sad ću na groblje da je nosim: Andrija došao da radi, pa se utopio na Adi, porodica neutešna! (FOTO/VIDEO)

Mladićevo telo izvučeno je sinoć iz jezera nakon višečasovne potrage

Aleksinčanin Andrija Stanišić (19) poginuo je juče na Adi Ciganliji nakon što je skočio sa pedaline u jezero i nije izronio. 

Mladić je u Beograd došao kod rođaka kako bi radio preko leta u njegovoj firmi, a juče je želeo da odmori malo, pa je otišao na Adu sa prijateljima. Nažalost, kako priča njegov otac Saša Stanišić nije znao da pliva.

-  Otišao je 11. jula kod ujaka u Beograd, on tamo ima firmu. Ovo mu je prvi put da ode, tek je počeo da radi. Ja sam dan pre toga bio u poseti kod njega u subotu, odneo sam mu neke stvari i videli smo se na dva sata. On je trebalo da radi u nedelju, ali je hteo da odmori, rekao je da će ići na Adu. Nije znao da pliva, govorio je da zna, ali ja ga nikada nisam video kako pliva, otprilike kako sam čuo vozili su se pedalinom, tridesetak metara od obale skočili da plivaju do kopna - priča očajan otac i nastavlja:

24sedam

- Javila mi je policija na Čukarici, ne znam da li je uopšte zaplivao, naglo je propao, zaronio i nije mogao da izroni, pokušali su da ga spasu, i Filip Filipović, vaterpolista čuo sam, ali mi stvarno nije jasno da na tako malom rastojanju nisu uspeli da ga izvuku.

Andrija (19) je bio jedinac, a 21. avgusta trebalo je da napuni 20 godina.

- 11. jula sam ga zadnji put videla, što ne odoh sa mužem juče, da ga poslednji put vidim, nego Saša ode sam. Kod mog brata je otišao, da radi da zaradi. Jao, jedinac, rodila sam ga u šesnaest godina, jao zašto mi ga Bog uze, 21. avgusta je trebalo da napuni 20 godina, da mu majka pravi tortu, a sad ću na groblje da je nosim. Bio je dobar, neiskvaren, ni žene ni deteta, ništa neće ostati za njim, od ovoga se nikada neću oporaviti, jao sine....Bio je ambiciozan, želeo je da postane poznat, igrao je fudbal - priča majka Milica Dimitrijević.

Mladić se radovao što ide u Beograd, a na autobus ga je ispratio deda koji ne prestaje da plače.

- Ja sam ga ispratio na autobus, jedanaestog u jedanaest sati, pozdravili smo se, bio je srećan, tad sam ga video i više ne. Mnogo mi je teško, imam tri unuka, svi su mi mili, ali njega nema. Duša me boli, ne mogu da prestanem da plačem, roditelji padaju u nesvest, hitna pomoć dolazi neprestano. Ja nisam bio kući, kad sam naišao, kada su mi rekli pao sam na ulici, od tada suze ne staju, kad bude sahrana ne znam šta ćemo i kako ćemo - priča neutešan deka Slobodan.

Podsetimo, prijatelji mladića alarmirali su spasioce oko 17 časova koji su odmah krenuli u pretragu jezera, a pridružili su im se i ljudi sa obale, kao i proslavljeni srpski vaterpolista Filip Filipović koji se zatekao na Adi.

Nažalost, nisu uspeli da ga nađu do momenta kada su ronioci stigli i počeli da pretražuju jezero.

Beživotno telo mladića izvučeno je oko 20 časova.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji