Jedan muž kamenom ubio ženu, drugi svoju zaklao nožem, a sina zadavio: Obojica presudila sebi, oba zločina ispred centara za socijalni rad

Milan Lovrić na današnji dan ubio suprugu Olgu U Novom Beogradu, a sedam dana kasnije jeziv zločin i u Rakovici

Ubistvo koje se dogodilo ispred Centra za socijalni rad u Novom Beogradu pre tačno pet godina izazvalo je šok javnosti, ali posle zločina koji se odigrao samo nedelju dana kasnije ispred Centra za socijali rad u Rakovici javnost je bila zgrožena. U prvom slučaju muž je kamenom na smrt pretukao suprugu naočigled njihovo troje dece, a u drugom suprug je zaklao ženu i zadavio njihovo dete. Obojica su kasnije presudila sebi - jedan se bacio pod voz, a drugi se ubio u zatvorskoj ćeliji.

Na današnji dan pre pet godina dogodila se tragedija kada je Milan Lovrić ubio suprugu Olgu ispred Centra za socijalni rad u Novom Beogradu, naočigled njihove dece.

Tog 5. jula 2017. godine, oko 15.20 sati, Olga je dovela trojicu sinova do centra kako bi se videli sa ocem. Milan Lovrić je tada kamenom izudarao ženu po glavi i usmrtio je. Posle jezivog ubistva pobegao je i ubio se skokom pod voz na Tošinom bunaru.

Milan Lovrić je tokom desetogodišnjeg braka sa Olgom maltretirao nju i decu, zbog čega je više puta privođen. Lovrić je ranije bio i osuđen na dvogodišnju zatvorsku kaznu zbog prebijanja najstarijeg sina, koji je dobio četvorku iz engleskog.

Milan i Olga su se venčali 2007. godine. Posle pet godina braka ona je počela da doživljava psihičko i fizičko zlostavljanje.

Lovrić, koji je tada imao 48 godina, posle ubistva 38-godišnje supruge, pobegao je, ali se ubrzo bacio pod voz u Tošinom bunaru.

"Psihijatrijsko veštačenje Lovrića, koje je rađeno u postupku zbog prebijanja sina, pokazalo je da pati od posttraumatskog sindroma pošto je devedesetih godins bio na ratištu", rekli su tada izvori iz istrage.

Posle tragedije Centar za socijalni rad bio je staratelj deci, ali je Olgina majka Ljiljana Antić posle 12 meseci borbe, na dan ćerkinog ubistva, dobila rešenje kojim je postala zakonski staratelj trojice dečaka.

Tačno sedam dana kasnije Marko Nikolić (43) je nožem ubio svoju suprugu Maju Đorđević (38), dok je četvorogodišnjeg sina Mihajla zadavio, ispred Centra za socijalni rad u Ulici Miška Krajnca u Rakovici u Beogradu.

Stravično ubistvo dogodilo se 12. jula 2017. godine, oko 15 sati, u vreme kada je Nikolić vraćao sina majci, nakon što je sa njim proveo dan.

Nikolić je, kako su mediji tada izveštavali, dečaka zadavio u automobilu na Banjičkom groblju, a njegovo telo, nakon što je stigao ispred Centra za socijalni rad u Rakovici, bacio je u naručje bivše partnerke.

Nikolić je uhapšen neposredno pošto je nožem izbo i zaklao bivšu partnerku, sa kojom je imao sina i ranio dvoje zaposlenih u toj instituciji, koji su pokušali da joj pomognu. On je nepunih šest meseci kasnije, u decembru iste godine, prerezao sebi grkljan u ćeliji Centralnog zatvora u Beogradu.

Ubistvo se dogodilo naočigled mnogobrojnih očevidaca, a stravičnom zločinu prethodila je brakorazvodna parnica i spor oko roditeljskog prava između Nikolića i Đorđevićeve.

Zanimljivo je da je Nikolić jedno vreme delio ćeliju sa Zoranom Marjanovićem, optuženom da je usmrtio svoju suprugu, inače pevačicu Granda, Jelenu Marjanović na nasipu u Borči.

Marko Nikolić, koji je u Centru za socijalni rad u Rakovici ubio ženu i dete, prerezao je sebi karotidu u zatvorskoj ćeliji krahem decembra iste godine. On je sebi prerezao grkljan razbijenim ogledalom. Zatvorski čuvari su čuli lomljavu posle koje su upali u ćeliju i zatekli krvavu scenu. Nikolić je odmah prebačen u Urgentni centar i bio je kritično, a preminuo je 31. decembra oko 22 sata.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji