DEJAN JE MILORADA OMAMIO LEKOVIMA, PA ONESVEŠĆENOG ZADAVIO KABLOM! Posle dve godine pala presuda za ubicu, PRED NJIM DVOCIFREN BROJ GODINA U ZATVORU

Dejana Vesića (50) Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno osudio na 10 godina zatvora za teško ubistvo Milorada Radenkovića (48)

Zločin se odigrao 13. avgusta 2020. godine u stanu žrtve u naselju Bele Vode u Beogradu.

Ubica dugovao 3.000 evra Radenkoviću kojeg je, kobnog dana, prvo omamio lekovima koje mu je stavio u piće, a kada se ovaj onesvestio zadavio ga kablom.

Milorad Radenković, keramičar iz Beograda, pronađen je mrtav pre dve godine u svom stanu u Ulici Ratka Resanovića, a sumnjalo se da je zadavljen žicom na spavanju. Telo Radenkovića pronašao je njegov prijatelj jutro nakon što je zadavljen. 

Keramičar Milorad Radenković (49), koji je zadavljen u svom stanu u beogradskom naselju Rupčine, noć pre zločina sedeo je i pio sa dvojicom poznanika, za kojima policija i traga.

Podsetimo, Radenkovićevo telo u četvrtak ujutru pronašao je kolega koji je došao po njega kako bi zajedno otišli na posao. Kada je ušao u stan, zatekao je Milorada na podu udavljenog žicom, sa brojnim povredama po rukama i nogama.

Zločin posle svađe

- Inspektori su uspeli da rekonstruišu događaje iz noći između srede i četvrtka i utvrdili da je Radenković u stanu pio sa dvojicom poznanika, koji su mu navodno dugovali novac. Oni su se posvađali, pa su muškarci napali keramičara i tražili mu da im kaže gde drži pare u stanu - priča izvor iz istrage: - Milorad je verovatno to odbijao, pa su se potukli i zadavili ga žicom. Napadači su navodno identifikovani - dodao je sagovornik.

Inače, najpre se verovalo da je napadač ušao u stan tokom noći i ubio Radenkovića na spavanju.

- Operativni podaci su pokazali da je Radenković, koji je imao novca, davao pare pod kamatu. Navodno, on je imao poduži spisak dužnika. Reč je o čoveku koji je dobro zarađivao od zanata, ali i je izdavao apartmane - rekao je izvor Kurira. Iz stana u Ulici Ratka Resanovića policija je odnela stvari, a oduzet je i Radenkovićev "mercedes", koji je bio parkiran ispred zgrade.

- Predmeti će biti veštačeni kako bi se našli eventualni tragovi napadača - dodaje naš sagovornik.

Održavao zgradu

Komšije iz Rupčina kažu da nisu dobro poznavale Radenkovića, koji je živeo u poludovršenoj zgradi.

- Nije komunicirao ni sa kim iz ulice, a uvek je bio lepo obučen i videlo se da ima novca. Zato nikome nije jasno zašto je stanovao u toj zgradi. Čak je često održavao zgradu i sređivao oko nje - kažu komšije.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji