Preživeo sam infarkt, ali ovo NEĆU: Otac stradale Slađane (17) ZVAO roditelje maloletnog vozača (16)

Slađana Arnautović (17) poginula, a njena starija sestra Marija (19) lakše povređena kada je na lakat krivini kod naselja Altina, u Kurirskoj 1, maloletni I. J. (16) „pežoom” sleteo s kolovoza

Tuga se juče nadvila nad divljim naseljem u Zemun Polju u kojem je u nedelju uveče, u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, poginula Slađana Arnautović (17), dok je njena starija sestra Marija (19) lakše povređena.

Do tragedije je došlo na lakat krivini kod naselja Altina, u Kurirskoj 1, kada je maloletni I. J. (16) sleteo “pežoom” s kolovoza i udario najpre u betonski stub, zatim u drvo, a onda i u banderu, koju je automobil prepolovio napola. U nesreći je povređena i osmogodišnja Lj. J., desetogodišnji B. J. i S. V. (14), koja je zadobila lake telesne povrede.

– Ne znam kako ću dalje. Preživeo sam infarkt i vodu u plućima, ali ovo neću. Obe su te večeri bile kod kuće, a I. J. je došao kolima po njih da izađu negde. Ne znam gde su išli. Samo su mi rekle:

– Tata, javićemo ti se – ispričao je skrhan od bola Zoran Arnautović, otac stradale devojke.

Zoran kaže da je zvao oca maloletnog vozača Đorđa i da ne krivini njega ni njegovog sina I. J. (16), koji je izazvao nesreću.

On i supruga Milica Vasić nisu znali da im je ćerka poginula, i to gotovo na kućnom pragu.

– Oko 20 sati otišla sam da im kupim večeru. Kad sam se vraćala iz prodavnice, videla sam metež na ulici i čula sirene Hitne pomoći.

Tada su odvozili moju mrtvu ćerku, a ja to nisam znala – ispričala je sva slomljena Milica.

Ona kaže da starija ćerka još ne zna da joj je ćerka poginula i da ne znaju kako će to podneti.

– Ne krivimo momka. Hteli smo da se okumimo, sada nema moje Slađe, a četvoro dece je povređeno – rekla je neutešna Slađanina majka.

Vozač I. J. vozio je bez dozvole i imao alkohola u krvi.

– Popio sam tri ili četiri piva i seo za volan. Slavili smo ženin rođendan. Taj auto je moj zet uzeo od rentakara. Dao mi je ključeve i rekao mi da idem po pojačalo i do prodavnice.

Iako sam mu rekao da sam popio koju, rekao mi je da idem.

Napred smo sedeli ja i moja supruga, a nazad Marija, Slađa i moji mlađi brat i sestra. Odjednom su me zaslepela svetla automobila koji je išao iz suprotnog pravca i samo sam pustio volan – ispričao je I. J. (16), koji je dodao da je i ranije vozio bez dozvole, ali da se nikad nije dogodilo ni- šta loše.

Njegov otac Đorđe J. kaže da je spavao u vreme nesreće.

– Ne znam ni kako je moj sin uzeo auto. Rekli su mi da je moj zet uzeo kola iz rentakara i dao mom sinu da ih vozi. Čuo sam se i s kumom Zoranom, čija je ćerka nastradala, ne znam šta da mu kažem. Ne mogu da verujem da mi se ovo desilo – tužno je rekao Đorđe

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji