ZORAN UPUCAO OCA DEČAKA KOJI MU JE SILOVAO SINA (6) - ovo je epilog STRAVIČNOG INCIDENTA

Otac zlostavljanog dečaka sa Novog Beograda Zoran Grujić (50) zaključio je sporazum o priznanju krivice s Višim javnim tužilaštvom na osnovu koga je osuđen na godinu dana zatvora.

On je osuđen jer je početkom juna prošle godine u stanu na Novom Beogradu pucao u noge bračnom paru Janković, Katarini (40) i Staniši (43), pošto je njihov 11-ogodišnji sin zlostavljao njegovog sina od šest godina.

Grujić je zaključio sporazum povodom krivičnih dela nedozvoljeno nošenje oružja i izazivanje opšte opasnosti, na osnovu kojeg je osuđen na godinu dana zatvora, rekla je za Tanjug portparolka tužilaštva Irena Bjeloš.

 

Ceo slučaj izazvao je prošle godine veliko uznemirenje javnosti kada se pojavila vest da je došlo do pucnjave u stanu na Novom Beogradu gde je ranjen S. J., otac dečaka za koga se sumnjalo da je silovao Grujićevog sina (6).

Podsećamo, pomenuti incident dogodio u junu prošle godine u Ulici Goce Delčeva na Novom Beogradu. Nakon što mu se šestogodišnji sin požalio da ga je pet godina stariji dečak napastvovao u žbunju pored zgrade, Grujić je otišao da situaciju raspravi sa roditeljima dečaka.

Kako je kasnije ispričao policiji i u razgovoru za "Blic", Grujić je u stanu zatekao majku i baku napasnika, a zatim se posvađao sa ocem, nakon čega je sa stola uzeo pištolj i pucao u muškarca. Tom prilikom pogodio je i njega i njegovu suprugu, nanevši im, srećom, samo lakše telesne povrede.

 

- Taj dečak je moje dete odveo u žbunje gde mu je skinuo veš i seksualno ga zlostavljao, što je potvrdio i pregled lekara, gde je utvrđeno da dečak ima povrede nastale usled seksualnog zlostavljanja - tvrdi otac šestogodišnjaka, i pojašnjava da je dečaka od maloletnog napasnika otrgla komšinica Lela, a zatim je otac mališana, kako kaže, otišao do porodice napasnika da raščisti slučaj.

Nakon dva dana skrivanja u stanu prijatelja, Grujić se u pratnji advokata predao policiji.

- Moje dete izgledalo je izbezumljeno. Nije znao šta mu se dogodilo, samo je znao da ga je starije dete tuklo. Nakon dozivanja imena tog deteta da bih saznao ko su mu roditelji i gde živi, niko se nije odazivao. Međutim, rekle su mi komšinice da živi u zgradi preko puta nas i shvatio sam da su majka i baba deteta sve vreme posmatrale metež u parku koji je nastao - rekao je tada Zoran Grujić.

Na saslušanju u tužilaštvu ponovio je svoje razloge za napad na K. J. i S. J. Naknadno je obavljen i pregled dečaka koji je pretrpeo seksualni napad i utvrđeno je da ima povrede anusa karakteristične za silovanje.

  

Osumnjičeni Grujić negirao je da je pištolj iz kog je pucao njegov, nakon čega je sud odbio predlog da mu se odredi pritvor do 30 dana, ali je osumnjičenom zabranio da prilazi i komunicira sa svedocima i oštećenima. Zanimljivo je da policija nije našla pištolj iz koga je Grujić pucao.

Grujićev advokat Momčilo Minić juče nije želeo da komentariše ovaj slučaj dok se postupak protiv njegovog klijenta ne završi.

Pucnjava nakon rasprave u stanu

- Mi smo Zorana Grujića pustili u kuću kao roditelja, ponudili mu da nešto popije, najnormalnije pričali o problemu koji se dogodio, ali o kojem zaista u medijima ne bih želela da govorim - rekla je baka dečaka za "Blic".

Prema njenim rečima, Grujić je u jednom trenutku ustao, a ona i njena ćerka su shvatile da je krenuo prema vratima kako bi otišao po sina jer žive samo dve zgrade odatle. Ustale su da ga isprate, a baka je tada ugledala pištolj u njegovim rukama. Tada je upucao njenog zeta i ćerku.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji