CENOVNIK ULICE, NAJSKUPLJE IDU DO 200 EURA: Surovi život beogradskih prostitutki koliko su slabo plaćene

Seksualne usluge na ulicama Beograda plaćaju se od 1.000 pa do najviše 4.000 dinara. Moguć je i dogovor.

Dragana Starčević, policijski službenik Odeljenja za javni red i mir PU Beograd potvrđuje da cena nije fiksna.

- Cena može biti i niža kada je osobama koje se odaju prostituciji neophodan novac za narkotike ili kada se dogovore sa stalnim klijentima. Mnoge na taj način bukvalno preživljavaju, druge prehranjuju porodicu, treće su izgubile posao pa u tome vide jedino rešenje – objašnjava Starčević.

Ona kaže da na cenu pružanja seksualnih usluga utiču lokacija, godište, pol.

- Na Plavom mostu najčešće „rade“ u automobilima klijenata dok kod Ekonomskog fakulteta u parku. Sve to utiče na cenu, kao i izgled ili činjenica da li se radi o ženi odnosno transvestitu – priča Starčević.

Ovaj posao ostavlja traga pa svaka od „prijateljica noći“ ima psihičke tegobe.

- Jedna žena već 35 godina „radi“ iako smo protiv nje podneli brojne prekršajne prijave. Bude 15 ili 20 dana u zatvoru i odmah nastavlja. Imali smo i slučaj devojke koja je bukvalno sa operacionog stola sa svežim ožiljkom duž celog stomaka izašla na ulicu.

noge se iz nemoći seku po telu, a zavisnice od droge često imaju rane po nogama i rukama od uboda igle - ističe Starčević.

U policiji kažu da nemaju statističke podatke koliko trenutno osoba se odaje prostituciji, ali tvrde da je broj dosta manji nego pre, na primer 10 godina.

- Postoji određen broj maloletnih osoba koje pružaju seksualne usluge, kao i transvestita. Broj prekršajnih prijava nije relevantan podatak o tome koliko ovih osoba ima pošto smo protiv mnogih pokretali prekršajni postupak više puta - kaže Starčević.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji