UMRLA JE KAO PAS: Simonu (17) sa Mirijeva nema ko ni da sahrani

Devojka Simona G. (17) koja je zajedno sa mladićem A. M. (29) pronađena mrtva u četvrtak u stanu u Mirijevu živela je sa starijom sestrom koja je u zatvoru, a o njima su još vodili računa i posećivali ih samo baba i deda, koji žive u Pančevu.

Simona i A. M. pronađeni su mrtvi u četvrtak posle podne, a prema prvim saznanjima na njihovim telima nije bilo vidljivih tragova nasilja.

Iako će se uzrok smrti znati tek nakon obdukcije, sumnja se da su umrli zbog predoziranja narkoticima. U to sumnja i Iskra R. (17), koja za sebe kaže da je Simonina najbolja drugarica.

- Simona je išla u u srednju školu „Tehnoart“. Slikala je, pisala i bila veoma talentovana. Nažalost, njeno detinjstvo odvelo ju je na pogrešan put - narkoticima. Pričala mi je da je njen otac tukao njenu majku, koja je preminula od raka. Nakon toga Simona nije želela da bude sa njim i starateljstvo je dobila njena sestra Damjana. Borila se svom snagom da ne ode u dom. Radila je i pomagala sestri da ne izgube stan - kaže Iskra.

Međutim, prema rečima Iskre, Damjana je završila u zatvoru upravo zbog narkotika, a drogu nije izbegla ni maloletna Simona.

- Upala je u loše društvo. Čovek sa kojim je pronađena mrtva je Damjanin dečko. Drogirali bi se sa društvom u tom stanu danima, a ubrzo se i Simona navukla na spid, a uzimala je i amfetamine. Koristila bi drogu i u školi. Pomagala sam joj da se reši toga i želela je da se skine. Ne želim po tome da je pamtim, jer nije ona kriva što nije imala detinjstvo. Bila je zlatna devojka koja je zračila, prepametna i pravi prijatelj - kroz suze priča Iskra R.

Brojne policijske ekipe obavile su uviđaj u zgradi u Ulici Nikole Doksata, u stanu u prizemlju gde se dogodila tragedija. Zvaničnih informacija o tragediji, ali se nezvanično sumnja da su preminuli od korišćenja narkotika.

- U tom stanu je živela nastradala Simona sa svojom sestrom koja je, koliko znam, već dve nedelje u zatvoru. Često su pravili žurke, okupljalo se na desetine ljudi, puštali su glasnu muziku i pravili buku skoro svako veče - priča komšija iz susednog stana, koji se zatekao kad je dolazila policija.

Ipak, za devojku je imao samo reči hvale.

- Bila je sjajna komšinica, fina devojka, ali je očigledno upala u loše društvo. Viđao sam često tog momka sa njom, bio je istetoviran, jednom mi je čak oko dva sata došao i počeo da lupa na vrata i tražio mi rakiju. U nekoliko navrata su dolazili i specijalci da ih smiruju. Poslednji put Simonu i njega sam video pre nekoliko dana - rekao je prvi komšija.

Nisam želela da umre kao pas

Iskra R. ne zna kome da se obrati oko sahrane. „Simona gotovo da nije imala nikoga. Damjana je u zatvoru, njeni prijatelji su uličari, baba i deda nemaju novca. Nisam želela da umre kao pas, a baš je tako završila“, slomljena je Iskra R.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji