Beograd

Beograd (148)

U vrtiću "Ivin vozić" u Zemunu danas se desila velika tragedija kada je preminula jednogodišnja devojčica.

Kako saznajemo, tragedija se desila oko 14 časova, a devojčica je preminula u snu. Lekari Hitne pomoći dugo su pokušavali reanimaciju, ali bezuspešno.

Prema prvim informacijama, radi se o privatnom vrtiću.

Pre samo dve godine dogodila se slična tragedija i to u Vrčinu kada je takođe prestalo da kuca devojčice stare 12,5 meseci.

Posle spavanja, vaspitačica i majka su primetile da dete ne daje znake života. Oživljavanje je započeto u ambulanti u Vrčinu i nastavljeno u kolima Hitne pomoći iz Grocke. Reanimacija je potom nastavljena na institutu kada je uspostavljen rad srca. Međutim, dan kasnije devojčica je preminula.

- Taj vrtić postoji već pet, šest godina, ali ne sećam se da se ikada desio neki incident. Ne znam tačno šta se desilo, ali mi je sin rekao da je tu policija i da se okupio narod - kaže nam jedna od komšinica.

Kako nam je ispričala jedna od zabrinutih majki, koje su došle po dete, ona je za tragediju čula iz medija.

- Bila sam u gužvi na poslu i videla za tragediju u vrtiću. Tek posle pet minuta sam shvatila da je to obdanište u koje ide moje dete - ispričala nam je potresena majka.

Oko 17.30 časova stiglo je vozilo pogrebnog preduzeća koje je preuzelo telo preminule devojčice.

- Brat mi je trenutno u policiji. Koliko smo mogli da čujemo radi se o tzv. iznenadnoj smrti - rekao je brat vlasnika vrtića "Ivin vozić".

Nažalost, ovo je treći slučaj u poslednje četiri godine da se dešavaju ovakve tragedije. A zovu ih smrt u kolevci ili sindrom iznenadne smrti.

Bankarka u penziji Dušica Ž. iz Velikog Gradišta majka Milana Ž. (41), koji je ubio profesorku nemačkog jezika Mariju S. (31) iz Pančeva, a onda i sebe, u potresnoj ispovesti ispričala je da ne može da shvati da je njeno dete bilo u stanju da počini taj strašni zločin. Milan je kaže bio miran i povučen momak, i bio vozača autobusa po Evropi.

– Najnesrećnija sam majka na svetu jer je moj sin kojeg smo njegov otac i ja vaspitavali celog života da mora da zna da se izbori sa životnim problemima i da se izdigne iznad njih, uzeo nekom drugom život i sebi samom, i to kao već formiran čovek. Ostavio je milion pitanja bez odgovora i majčin vapaj “zašto sine”.  Ostavio je dva sina – dve zlatne jabuke, majku, oca i sestru neutešne i slomljene – rekla je Dušica pokušavajući da bude pribrana u ogromnom bolu.

Nesrećna žena se priseća kako je izgledao njen poslednji susret sa sinom pre tri dana, kada ništa nije ukazivalo da će tragedija da im zakuca na vrata.

– Poslednji put sam ga videla u nedelju. U subotu je došao na vikend iz Kelna gde je živeo od prošle godine. Bio je lepo raspoložen i ručali smo zajedno. Mazio se sa mlađim sinom koji inače, živi sa nama u Gradištu. Milan je otišao nazad u Nemačku normalno raspoložen, a vratio se da napravi katastrofu.

Zašto to samo on zna. Mi nikada nećemo saznati istinu i to boli. Kako ja sada da njegovoj deci, prijateljima i familiji objasnim šta se desilo, kad ni sama ne znam. Kvrcnulo mu je nešto u glavi – priča neutešna žena.

Milan je na dan zločina da došao iz Nemačke i očevim autom je otišao u Pančevo gde se našao sa Marijom, sa kojom je nekoliko meseci bio u emotivnoj vezi. Dušica kaže da joj sin nikada nije pričao o Mariji, ali da je znala je da mu je ona držala onlajn časove nemačkog jezika.

– Postalo mi je sumnjivo kada mi je Milan pre nekoliko meseci rekao da prestanem da Mariji uplaćujem naknadu za časove nemačkog koji je mu je držala onlajn. Kamo sreće da nije. Ja sam joj pre toga u Milanovo ime uplaćivala u jednoj banci svakog meseca određeni iznos, dok mi Milan nije rekao drugačije. “Ona više neće da joj plaćam”, rekao mi je tada. Više od toga ništa ne znam o njihovom odnosu – istakla je nesrećna žena, zaključujući da je njen sin odlično govorio više svetskih jezika i da je lepo zarađivao.

Inače, Marija i Milan su u utorak oko 15 sati pronađeni mrtvi sa prostrelnim ranama na glavi u njenom golfu, i pored njih je pronađen pištolj. Tužilac Višeg javnog tužilaštva u Pančevu je naložio obdukciju beživotnih tela, a prema prvim rezutatima istrage osnovano se sumnja da je Milan iz strasti prvo ubio Mariju, a onda i sebe. Do Pančeva se Milan iz Velikog Gradišta dovezao očevim autom, po koji je nesrećni otac danas išao u za njega sada, ozloglašeni grad.a

U Ulici Miloša Obrenovića 31B u Pančevu, danas oko 15 časova, u putničkom vozilu marke "golf", sive boje, policija je pronašla beživotna tela Marije S. (31) i Milana Ž. (41), potvrđeno je "Novostima" iz pančevačkog Višeg javnog tužilaštva.

- Nadležni iz policije i našeg tužilaštva su izašli na lice mesta i obavljen je uviđaj - kaže, za "Novosti", Miloš Dekanović, portparol pančevačkog VJT. - Još ne znamo šta se tačno dogodilo i kako je do zločina došlo. Ali znamo da je reč o ženi, čiji je identitet Marija S., sa boravištem u Pančevu i muškarcu Milanu Ž., iz Velikog Gradišta. Na oba tela nađene su prostrelne rane u predelu glave nanete vatrenim oružjem, a u automobilu je pronađen i pištolj, kalibra 7,65mm, kojim je, najverovatnije, izvršen zločin.

Kako saznajemo, tela su poslata na obdukciju, koja treba da utvrdi tačan uzrok smrti, a prema prema prvim nezvaničnim informacijama, sumnja se da je reč o ubistvu i samoubistvu. Automobil u kojem se dogodila tragedija poslat je na veštačenje, kao i oružje koje je nađeno u njemu i kojim je počinjen zločin.

Sumnja se da su Marija S. i Milan Ž. bili u emotivnoj vezi. Milan je navodno, došao do zgrade u kojoj je živela Marija kako bi se sastao sa njom. Dovezao se svojim automobilom, koji je parkirao i ostavio na obližnjem parkingu, a potom ušao u "golf" gde ga je čekala Marija.

Sumnja se da su se, najverovatnije, Milan i Marija posvađali i da je on je najpre ubio nju ispalivši joj hitac u glavu, a potom na isti način presudio i sebi.

Nezvanično, Marija je poznata u Pančevu, jer njen otac ima firmu koja se bavi automobilima, dok je Milan Ž. svojevremeno radio kao vozač. Vozio je autobuse na relaciji Srbija - inostranstvo, a svojevremeno je radio i u Nemačkoj.

Porodica ubijene Jelene Krsmanović Marjanović (33), čiji je leš nađen u aprilu 2016. u Borči, platila je advokata, kao i Centar za forenzička istraživanja iz Novog Sada, kako bi konačno saznali kako i gde je ubijena pevačica, a sve da bi se konačno pronašao ubica.

Naime, tokom istrage se navodno došlo do novih detalja - nađeni su tragovi sasušene krvi na Jeleninom licu, nokti su joj bili isturpijani i premazani varikinom, a ubica je najverovatnije bio na nasipu u Crvenki kod Borče dok je policija tragala za Jelenom.

"Tragovi sasušene krvi na Jeleninom licu nisu mogli da nastanu da je ubijena u kanalu na nasipu. Podatak da je na njenom licu bilo skorele krvi govori puno o mestu i načinu ubistva! Ovaj podatak će uskoro biti otkriven, u ovom trenutku je još preuranjeno da se takvi detalji iznose u javnost", kaže izvor blizak istrazi i dodaje da se nazire rasplet misterioznog ubistva.

Kako se saznaje, Krsmanovići su ovlastili advokata Predraga Savića u nadi da će se sa Jeleninog ubistva skinuti veo tajne.

Prema rečima našeg izvora upućenog u slučaj, Savić je pre nekoliko dana podneo Višem javnom tužilaštvu u Beogradu predlog za obavljanje istražnih radnji, koje mogu dovesti do razrešenja slučaja.

- Angažovani smo kao pravni zastupnici porodice Krsmanović. Analizirali smo predmet sa Centrom za forenzička istraživanja iz Novog Sada i predali ga nadležnom tužilaštvu. U ovoj fazi postupka to je sve što možemo da kažemo, pošto istraga traje - rekao je advokat Predrag Savić.

Jedan od članova porodice Krsmanović potvrdio je oni žele da saznaju kako, gde i kada je ubijena njihova rođaka.

- Nakon članka koji je izašao u Kuriru, a u kom je direktor Centra za forenzička istraživanja izneo svoje viđenje ubistva naše Jelene, odlučili smo da stupimo u kontakt s njima. Nismo bili zadovoljni brzinom istrage državnih organa, a pogotovo su nas bolele razne neistine koje su se pisale o našoj Jeci. Za nas su naročito bolne bile laži o njenom navodnom ubici - te čovek sa štapom, pa kamiondžija i da ne nabrajam dalje - rekao je za Kurir član porodice Krsmanović (ime i prezime poznato redakciji).

Naš sagovornik ističe da su u razgovoru s direktorom Centra za forenzička istraživanja Nenadom Šipkom saznali da oni, na osnovu informacija kojima trenutno raspolažu, nisu u mogućnosti da urade potpunu rekonstrukciju ubistva, već delimičnu, ali da se do nekih rezultata sigurno može doći.

- To je nama bilo prihvatljivo i razumno. Smatramo da je istina o ubistvu najvažnija i da je otkrivanje načina kako je ubijena u interesu porodica Marjanović i Krsmanović. Ova rekonstrukcija nije usmerena ni protiv koga, već je samo analiza postojećih tragova koji su evidentirani - objasnili su članovi porodice.

Podsetimo, Jelena je nestala je 2. aprila 2016. Njeno telo pronađeno je dan kasnije.

Rođak pokojne Jelene Krsmanović Marjanović ističe da porodica želi da pomogne u daljoj istrazi.

- Smatramo da nema nikakvih razloga da svako ko može da pomogne u rasvetljavanju ubistva naše Jece to i ne učini. Napominjem da je to osnovni razlog angažovanja Centra za forenzička istraživanja, a takođe iz istih razloga smo angažovali i advokata Predraga Savića. Svesni smo da se do rezultata ne može doći bez aktivnog učešća policije i tužilaštva - naglašava sagovornik 

Advokat Predrag Savić, kao i Centar za forenzička istraživanja javnosti su poznati po slučaju ubijenih gardista na Topčideru. Naime, advokat Savić je jedan od pravnih zastupnika porodica ubijenih gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, a Centar za forenzička istraživanja je uradio 3D rekonstrukciju ove tragedije, koja je nedvosmisleno pokazala da je vojnike razoružala i ubila treća osoba, te je tako pobijena zvanična verzija vojnih istražnih organa, po kojoj je vojnik Jakovljević ubio kolegu Milovanovića, a potom izvršio samoubistvo.

Članovi porodice Milene Đ. (25) iz sela nadomak Kruševca od šoka zbog vesti da im je ćerka nađena mrtva sa prerezanima vratom i iscepanim stvarima nisu imali snage da pričaju o tragediji.

Jedan od njihovih rođaka samo je kratko rekao "Igrala se na gelenderu pa se ubila."

Obdukcija je pokazala da je devojka na svirep način oduzela sebi život i da niko drugi nije umešan u taj slučaj.

- Devojka je nađena u lokvi krvi i pantalone su joj bile iscepane. Živela je sa dva cimera, koji su saslušani u policiji i koji su rekli da su spavali i da ništa nisu videli ni čuli. Obdukcija je pokazala da nije silovana i da je samu sebe zaklala - objašnjava sagovornik.

Rezultat obdukcije govori da nije bila napastvovana ili fizički maltretirana, prisutne su samo povrede koje su nastale od udaraca i usled rezanja arterije, a pored njenog tela pronađen je žilet kojim je sebi prerezala vrat.

Stanari u čijoj je zgradi živela nesrećna devojka su bili u šoku.

- Tog jutra oko četiri sata probudio me je jak tresak, pomislio sam da je neko bacio petardu ili tako nešto, ali malo kasnije pažnju mi je privukao žamor ljudi u dvorištu. Pogledao sam kroz terasu i ugledao devojku kako leži na leđima, a oko nje su bile Hitna pomoć i policija. Sišao sam dole i ugledao ogromnu količinu krvi. Tada sam čuo da je devojka preskočila gelender, držeći se jednom rukom za njega, drugom se preklala, a zatim se pustila da padne. Tokom uviđaja su bili prisutni njeni cimeri, koji su bili u šoku i nepovezano govorili da su spavali za vreme tragedije - rekao je stanar zgrade.

Drugi stanari su rekli da ne znaju koliko je tačno devojka tu stanovala sa svojim cimerima, ali se svaki put uljudno javljala i nikada nisu pravili probleme. Prema njihovim rečima, o svemu je odmah obaveštena gazdarica stana, a njene cimere više nismo viđali.

Kako navode stanari samoubistvo Milene Đ. je šesta nasilna smrt po redu u toj zgradi u poslednje dve decenije. Prethodno je bilo pre nekoliko godina kada je na sličan način jedan mladić zbog narkomanske krize skočio s terase.

Istraga je za sada utvrdila da se radi o samoubistvu, ali se još utvrđuju okolnosti pod kojima se dogodila tragedija.

Ne znam ni šta bih rekla jer ta presuda je za mene sramota da veće na svetu nema. Da li stvarno život jednog deteta vredi 2,5 godine zatvora? - pita Marina Dimitrov, majka desetogodišnjeg Alekse, koji je poginuo u junu 2018. na Divčibarama na rekreativnoj nastavi, kada ga je automobilom pokosio Beograđanin Vladimir Vukašinović (45).

Apelacioni sud u Beogradu u petak je na sajtu objavio da je potvrdio presudu Višeg suda u Valjevu kojom je Vladimir Vukašinović (45) osuđen na dve i po godine zatvora jer je 12. juna 2018. na Divčibarama izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je desetogodišnji Aleksa Dimitrov, đak iz Subotice, zadobio smrtonosne povrede, dok je troje njegovih drugara iz odeljenja lakše povređeno.

Istovremeno Vukašinoviću je izrečena i mera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorija u trajanju od godinu dana, a oštećeni su radi ostvarivanja svojih imovinsko-pravnih zahteva upućeni na parnicu.

- A kada još i pomislim koliko se on borio da ne dobije čak ni te dve i po godine i da se ta kazna smanji, i laži kojima su se koristili prilikom suđenja i šta su sve radili i koja su dodatna veštačenja tražili, mislim da je to ogromna bruka i sramota. Vrhunac neljudskosti i sa njegove strane i njegovih advokata, ali i onih koji su presudili – kaže majka.

Majka poginulog dečaka poručuje da nikome ne želi nikada zlo, ali "ne daj bože da iko ikada oseti na svojoj koži ono što je njihova porodica osetila".

- Od ovoga nema gore. Od udarca da čovek sahrani rođeno dete, od toga goreg nema. Uvek sam bila neko ko se plašio smrti roditelja i kako ću to preživeti, na kraju sam dočekala nešto mnogo gore od toga. Moje dete ništa vratiti neće! Čak i 30 godina robije da je dobio, moje dete to ne bi vratilo, ali dve i po godine je stvarno sramota. Moje dete je bilo puno života, skroz odličan đak, trenirao je dva sporta, a pre svega je imao u sebi veličinu. I njega jednostavno više nema, a mi nikada i nismo saznali šta se tu zapravo sve desilo – priča za "Blic" Marina Dimitrov, majka nastradalog dečaka na Divčibarama.

Porodica nikada nije saznala da li je vozač gledao nazad dok je vozio ili u telefon, da li ga njihov sin nije video ili nije očekivao pošto je bio na trotoaru ....

- Ima još jako puno pitanja na koja mi odgovore nemamo. Ovo što smo osetili i osećamo i dalje, ne daj bože nikome. Meni je od mog sina ostao spomenik da mogu da ga obiđem i to je sve što imam od njega. Devet i po godina sam ga čuvala i gajila i onda dođe neko i u trenutku mi oduzme sve. Nadam se da će pravda božja da stavi tačku na sve ovo pošto nema ko drugi – zaključila je majka.

Desetogodišnji osnovac iz Subotice Aleksa Dimitrov nastradao je kada je na kolonu dece, učenika subotičke Osnovne škole "Miloš Crnjanski", koja su prelazila kolovoz, naleteo automobil "tojota auris" beogradskih registracija kojim je upravljao Vukašinović.

U trenutku kada su organizovano prelazili ulicu, kada je više od pola kolone već bilo prešlo, iznenada se pojavio automobil čiji vozač, po svemu sudeći, nije primetio mahanje i signale koje mu je davao rekreator.

Nesrećni dečak iz Subotice je na mestu ostao mrtav dok je troje njegovih drugara povređeno.

U saopštenju objavljenom na sajtu Apelacionog suda navedeno je da je prvostepeni sud pravilno postupio i imao u vidu sve okolnosti koje su od uticaja da krivična sankcija bude pravilno odabrana i njena visina pravilno odmerena, i da je svima dao adekvatan značaj. Naime, prvostepeni sud je od olakšavajućih okolnosti na strani okrivljenog cenio da postoji značajan doprinos na strani organizatora rekreativne nastave. Otežavajuće okolnosti su raniji život okrivljenog, te da je pored poginulog dečaka, u ovoj saobraćajnoj nezgodi povređeno još troje mališana.

Porodica Siniše Miloševića ogorčena visinom kazne koju je dobio Bora Mišeljić, od čijeg je udarca Milošević udario glavom o beton i umro. Mišeljić napao komšiju zbog parkinga

Porodica Siniše Miloševića (58), za čiju smrt je njihov komšija, taksista Bora Mišeljić (57), osuđen na šest meseci zatvora, ogorčena je presudom Apelacionog suda.Mišeljić je pravosnažno osuđen jer je 26. februara 2012, kako je naveo sud, nokautirao komšiju Miloševića, koji je parkirao kola na travnjak ispod njegovog prozora. Milošević je pao i udario glavom o betonsku kocku na parkingu, usled čega je ubrzo preminuo.Obdukcioni nalazMeđutim, sin nastradalog Siniše Miki tvrdi da nije tačno da je njegov otac preminuo zbog udarca glavom o stub, već da ga je Mišeljić bokserom udario nekoliko puta u telo, što je pokazao i obdukcioni nalaz.- On je mog oca nekoliko puta udario u stomak i pocepao mu slezinu po celoj dužini, pukla mu je arterija i za oko 10 minuta mog oca je ugušila krv koja se izlila u stomaku - kaže ogorčeni sin stradalog Siniše.

On dodaje da od samog početka suđenje nije išlo ka tome da se ubica osudi.- Prvi Osnovni sud Mišeljića je oslobodio u dva navrata zbog toga što nisu mogli da nađu odgovarajuću vezu između mog oca i njega. Otišli smo na Apelacioni sud i eto šta smo dobili. Za ubistvo i sve što je nakon toga uradio, Mišeljić zaslužuje minimum kaznu od tri godine. Ovako će izaći za nekoliko meseci, a moj otac truli u zemlji. Ovo je sramota. Čovek je ubio psa pa dobio dve godine zatvora. Neće se na ovome završiti! - rekao je ogorčeni čovek.Lijanderka Ðorđević (80), tetka pokojnog Miloševića, kojoj je sestrić izdahnuo na rukama, šokirala se kad je saznala za visinu kazne.- Moj sestrić je ubijen, a nikom ništa nažao nije uradio. Mišeljić ga je pretukao na kućnom pragu i ostavio da umre. Siniša mi je rekao da ga je tukao komšija i sam je zvao policiju i Hitnu pomoć. Kazao je: „Tetka, da vidim samo šta mi je, pa da idemo kući da jedemo, mnogo sam gladan.“ Umro je posle deset minuta... - priča Lijanderka, i dodaje da joj iz glave ne izbija slika sestrića kako sedi ispred zgrade i plače.Nema oproštajaOna kaže da ju je zvala supruga osuđenog.- Želela je da im oprostimo. Međutim, moj sestrić mrava nije hteo da zgazi, Mišeljić ga je ubio bez razloga i ako ga ne stigne kazna na ovom svetu, stići će ga na drugom, a ako ne stigne njega, stići će njegove. To je tako u životu - kaže Lijanderka Ðorđević.

Miki Milošević navodi da je obrazloženje Apelacionog suda za ovakvu sramnu presudu smešno.- Kao olakšavajuću okolnost za Mišeljića uzete su njegove porodične i lične prilike, a šta je s mojom porodicom, cenjeni sude?! Moj otac nas je izdržavao jer ja nisam mogao da radim. Majka se od tuge za njim prepolovila, dan ne prođe a da ne pomislimo na njega. Mišeljić je nekoliko dana nakon ubistva mog oca postao deda, a moj otac to nije ni dočekao - besan je mlađi Milošević.

Lijanderka Ðorđević tvrdi da je Mišeljić nakon smrti njenog sestrića postavio stubiće i ogradio mesto da niko ne bi mogao da se parkira na tom delu. Međutim, kako je navela, opštinski organi su tražili da se to skloni jer to je javna površina.

Porodica Ostojić na svojoj terasi pronašla je neobične stanare za koje nije ni znala da deli prostor sa njima!

Naime, u saksijama su pronašli tri mala ptića i to sokola vetrušku, koji su poznati kao ptice koje žive u zdravim sredinama.

Iz Fonda za zaštitu ptica grabljivica apeluju na oprez, a ukoliko ove ptice primetite na vašoj terasi, obavezno se obratite Fondu.

"Godišnje se gnezdi od 130 do 180 parova vetruški na terasama u betonskim saksijama, ventilacionim cevima i krovovima Beograda. Podelimo životni prostor sa njima, jer one godišnje pojedu čak 13 tona glodara i guštera u Beogradu", apeluje Fond za zaštitu ptica grabljivica.

Vetruška se hrani sitnim glodarima, poljskim miševima i voluharicama, a ukoliko njih nema loviće sitne ptice poput vrabaca, senica ili štiglica.

Lovi na karakterističan način tako što lebdi u vazduhu osmatrajući plen na zemlji a onda se naglo spušta na nižu visinu, gde ponovo zastaje, da bi još jednom osmotrila plen a zatim krenula u finalni napad i konačno ga ulovila.

Budući da su u vrhu lanca ishrane, prisustvo vetruške implicira da je životna sredina i dalje koliko toliko zdrava, jer su ove grabljivice prve na udaru preteranog zagađenja, zbog specifičnosti njihove ishrane.

 Bivši fudbaler Dragan Milošević (22) obesio se o vrata svoje sobe na Novom Beogradu gde je živeo sa majkom i dva mlađa brata.Tragedija se dogodila u ponedeljak uveče u njihovoj trošnoj kući. Telo nesrećnog Dragana otkrio je trinaestogodišnji brat, koji je šokiran pozvao majku.Tukli ga iz čista mira- Našla sam sina obešenog o kvaku u pomoćnoj prostoriji. Obesio se nekim kablom koji je pronašao. Odmah sam zvala policiju i dvadeset minuta mu davala veštačko disanje, ali nisam mogla da ga vratim. Moj sin više nije živ, ali želim da pošaljem poruku ostalim roditeljima, da vide kakve se stvari dešavaju - priča Dragana Jovićević, majka nastradalog.

 

 Kako kaže, ona poseduje snimak sa nadzorne kamere na kom se vide muškarci koji prebijaju njenog sina.- Na snimku se vidi kako ga udaraju pesnicama, ali se traka prekida u nekom trenutku, pa sumnjam da se tu dogodio pokušaj silovanja. Sve je bilo prijavljeno policiji, ali je postupak pred sudom išao veoma sporo - navodi Jovićevićeva.Ona objašnjava da se njen sin nikada posle toga nije sasvim oporavio.- Moje dete je žrtva nasilja i oduzeo je sebi život zbog toga! Tri godine je ćutao, nije želeo da priča o tome što se dogodilo, lečio se kod psihijatra. Tamo su mi rekli da su njegovi problemi posledica stresa. Čak je i školu i fudbal napustio. Na sudu je pre nekoliko meseci dao izjavu da su mu uništili život. Tražila sam pomoć od svih institucija. Da mi se neko javio, moje dete bi danas bilo živo - kaže Dragana Jovićević.Iz rodnog Kraljeva sa sinovima Dragana se preselila na Novi Beograd zbog bolesnog deteta.Otišao je moj cvet- Imam četiri sina. Jedan od njih ima cerebralnu paralizu i došli smo ovde da bi mogao da pohađa školu. Moj Dragan je bio moj cvet, moje zlato, a sada mi nema života - kaže žena koja s dečicom živi u oronuloj kući.Ismail, očuh pokojnog Dragana, kaže da mu je mladić dan pre tragedije nagovestio da bi otišao iz zemlje.- On me je pitao da li mogu da mu pomognem da ode u moju rodnu Libiju. Savetovao sam ga da to nije pametno, zbog situacije u zemlji. Rekao mi je samo da mora da ode - priča Ismail.Jelena Ivić

Na auto-putu od Beograda ka Zagrebu večeras je došlo do teške saobraćajne nesreće u kojoj su se sudarili kombi sa 7 putnika i kamion.

Saobraćajka se desila pre skretanja ka Aerodromu Nikola Tesla, a svedoci su potvrdili da je kombi smrskan do pola.

Kako saznajemo, kombi se kretao u pravcu ka Zagrebu a pretpostavlja se da se zakucao u kamion koji je, iz nepoznatog razloga, stajao na putu.

Prema nezvačnim informacijama, na licu mesta stradali su vozač i suvozač kombija a jedna žena je teško povređena i hitno je prevezena u Urgentni centar na odeljenje za reanimaciju.

Četvoro putnika je povređeno i bili su zarobljeni u kombiju do dolaska vatrogasaca.

Strana 1 od 11

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji