Prizor sa rafa prodavnice koji jasno pokazuje dokle smo stigli

Takozvane zujalice na proizvodima na kojima ih uglavnom ne viđamo.

Tagovi koji u radnjama stoje obično na odeći tu su da spreče krađu – zuje na vratima ako neko slučajno pomisli da ih ponese sa sobom bez plaćanja.

Međutim, na hrani nismo navikli da viđamo ove zujalice.

Ali taj prizor očigledno sve je češći.

Na jednoj fotografiji sa društvenih mreža vidi se da su ovi tagovi zakačeni za tunjevine i slične proizvode u konzervi, posebno one koji su skuplji od proseka.

To je izazvalo brojne reakcije, pa kažu neki kako je to jako tužno jer govori dokle smo stigli i da očigledno sve više ima potrebe da se od krađe u prodavnicama štiti – hrana.

Kažu i kako su cene na ovoj fotografiji već pomalo zastarele jer je hrana u konzervi, kao i mnogo šta drugo, sada znatno skuplja.

Ali dodaju i da ovih tagova odskoro ima i na, recimo, puteru.

Ističu zato da je ovo zapravo slika naše realnosti i da je rast cena doveo dotle da sve češće viđamo ovakve ne baš prijatne prizore.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji