Mali Radenko (8) preminuo je od sepse pre 4 godine: Lekaru koji ga je lečio vraćena licenca za rad

Dečak je pao sa tobogana i slomio ruku, a roditelji su ga odveli u bolnicu gde ga je primio doktor Bojanić, posle čega je mališan dobio temperaturu i stanje mu se komplikovalo iz dana u dan

Četiri godine posle smrti dečaka Radenka Nikodinovića (8) iz Kozjaka kod Loznice, koji je preminuo u Institutu za majku i dete u Beogradu od posledica gasne gangrene, lozničkom ortopedu dr Dobrivoju Bojaniću vraćena je licenca za rad, pišu Novosti.

Ova vest u porodici Nikodinović dočekana je sa velikim uznemirenjem.

- Uopšte nisam iznenađen ako mu je vraćena licenca jer su odmah posle smrti mog deteta činili sve samo da doktora vrate na posao. Evo, 12. oktobra, navršile su se tačno četiri godine otkad smo sahranili Radenka, a sudski proces koji se vodi pred Osnovnim sudom u Šapcu nije okončan. Ne mogu da se otmem utisku da se namerno odugovlači, posebno jer je naloženo i ponovno veštačenje - kaže za Novosti Milan Nikodinović, otac malog Radenka.

Podsetimo, dečak je 2. oktobra 2016. godine pao sa tobogana i slomio ruku. Roditelji su ga odveli u bolnicu "Dr Milenko Marin", gde ga je primio doktor Bojanić. Mališan je iste večeri dobio temperaturu i stanje mu se komplikovalo iz dana u dan, a kada je konačno prebačen u Beograd, bilo je prekasno.

Preminuo je od gasne gangrene 8. oktobra, samo šest dana kasnije.

- Krivim sebe. Moja jedina krivica je što nisam uspeo da spasim svoje dete, i to je teret koji ću nositi do kraja života. Lekari koji su prvog dana, u neposrednom razgovoru, jasno ukazivali na to da je načinjen niz propusta u lečenju u sudnici su iznosili potpuno suprotne tvrdnje.

A prema meni se odnose kao da nisam izgubio sina već nešto sasvim nevažno - priča Nikodinović.

Zbog nesavesnog lečenja malog Radenka, osim dr Bojanića, na optuženičku klupu sela su još dvojica lekara Instituta za majku i dete u Beogradu.

Svima se na teret stavlja teško delo protiv zdravlja ljudi, a prema navodima optužnice, oni su od 2. do 8. oktobra 2016. godine, u Loznici i Beogradu, iz nehata, primenili nepodoban način lečenja, čime su uzrokovali pogoršanje zdravstvenog stanja dečaka.

- Spreman sam da idem bilo gde, ali zaista ne znam šta bih mogao da uradim. Razmišljam da li bi moje eventualno nepojavljivanje na sudu poslalo jasnu poruku... Nisam više pametan, ne znam šta da mislim.

Sada je i situacija sa koronom izazvala odlaganja, ili bar imaju dodatni razlog za novo otezanje - priča neutešni Milan Nikodinović.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji