KAKAV BENZIN KAD TEKU KRV I SUZE? Otac Tijane Jurić dobio je podršku KAKVU NIJE NI SANJAO

Nikada nisam gledala takvu emisiju u kojoj se jedan otac rastavlja i sastavlja pred očima sveta - napisala je Ljubica

Pre nekoliko dana osnivač "Fondacije Tijana Jurić", Igor Jurić, imao je veoma emotivan razgovor na jednoj od nacionalnih televizija.

 

On je na optužbe da je iskoristio Tijanu da bi zaradio novac odgovarao pred kamerama, gde se i rasplakao.

 

- Da li možete da zamislite da izgubite dete i da onda na tome zarađujete pare - kroz suze je pitao Igor Jurić naše voditelje i dodao da je za njega Tijana svetinja.

 

Fotografija i snimak uplakanog Jurića usijala je društvene mreže, a Igor Jurić dobio je mnogo reči podrške.

Tako je žena po imenu Ljubica Nićiforov na Fejsbuku napisala tekst "O jutru sa Igorom" na koje ni on sam nije ostao ravnodušan.

 

Pismo podrške prenosimo vam u celosti:

 

Gledajući jučerašnje jutro sa Jovanom i Srđanom na Prvoj, tačnije gledajući Igora Jurića sa njima, po ko zna koji put sam se uverila da se srcem može SVE. Baš sve. Možete na primer tako zbuniti novinara ( jer on ne sme da ima srce koje se vidi, on ne sme da zaplače u emisiji...on posao mora da odradi) pa njegovo bezočno pitanje o preprodaji goriva i nekom starom grehu pretvoriti u najobičniju šaradu. Gospo Jovana, presečeni u pola pitanja, bili ste smešni. Umesto benzina, potekla je krv. Nikada nisam gledala takvu emisiju u kojoj se jedan otac rastavlja i sastavlja pred očima sveta.

 

I rekao je sve: o državi, vlasti, strankama, politici, vrbovanjima, podmetanjima, pedofilima, manijacima, ubicama, suicidu, sumnji, neverici, zakonima, zlu, strahovanjima... Iz srca. Rekao je sve što jedan otac koji pokušava da ime njegovog deteta ostane zapamćeno i ispoštovano, može da kaže. Sve što čovek koji se bavi časnim spasavanjem tuđe dece treba da kaže. Čak je u jednom trenu pomenuo da je mučenje njegove Tijane trajalo tri sata. Zaledila sam se kod ta tri sata. Imala je samo 14.

 

I plave oči, i snove, i osmeh i verovala je ljudima... A kakva su ta tri sata bila? Kako je živeti sa ta tri sata, tri kamena na srcu? Gde tu ide pitanje o nekoj staroj preprodaji goriva? Kakav benzin, kada teku krv i suze? O kakvom je moralisanju reč u današnjem vremenu? Danas ne love ni one sa malo jačim gorivom od dizela. Danas je preprodaja svega u modi... Danas je i ljudska duša na prodaju, a izlozi u radu, jer svašta se u njima sprema i nudi... Dakle, Igore Juriću, ja nisam Bog da vas zaštitim, ali staću uz svaku vašu inicijativu, kao i do sada. Napred sa Fondacijom i sa onim što radite! Vi verujete, srce imate, dušu imate, vi morate, jer svet je pun zla. Sa stotinu pipaka zlo hoda oko naše dece. Vreba krv. A ako misle da ćete se obogatiti, ne branite se... Oni ništa ne znaju. Nema tog novca koji može nadoknaditi i najobičniji tren sa Tijanom, kao na primer onaj kada ste je učili da vezuje pertle. Nema. Ne daj Bože nikome da se u ovo uveri! Novac nije važan kada je srce tužno. Niste vi ničiju smrt unovčili. Vi iznova i iznova otvarate tek zarasle rane i opominjete svet da postoji zlo. To je vaša misija i vaše pravo da je sledite. Vi ste jedan tužan vitez u svetlucavom oklopu, koji je samo malo zakasnio da sačuva svoje, ali ste i dokaz da vitezovi postoje! Postoje. Imaju srce. Ne stide se da plaču! I idu do kraja!

 

Žena koja je napisala ovaj status dobila je odgovor od samog Jurića.

On joj je napisao:

 

- Poštovana Ljubice, ne poznajem Vas ali ću raditi tako da se ne pokajete ni za jednu napisanu reč. Hvala.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji