"BILI BI ZADOVOLJNI DA GA OBESE NA TERAZIJAMA!" Ispovest Željka Mitrovića o udesu svog sina i dodeljenoj PRESUDI

Tužilaštvo je na suđenju tražilo tri veštačenja i superveštačenje i svaki put se pokazalo da je bilo zeleno za automobile i da je vreme za reakciju vozača bilo samo 0,8 sekundi.

Aleksandar je osuđen samo zato što je sin Željka Mitrovića, svako ko je bio upućen u slučaj bio je siguran da će presuda biti oslobaćajuća. Međutim...

Ovo je poruka Željka Mitrovića, vlasnika TV Pink, nakon što je njegov sin prvostepeno osuđen na godinu dana kućnog zatvora uz elektronski nadzor (nanogicu) zbog saobraćajne nesreće u kojoj je nastradala Andrea Bojanić (17) u julu 2013. godine. 

Istom presudom izrečena mu je i mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom od godinu dana. Udes se dogodio u Ustaničkoj ulici u Beogradu.

 

Potparolka Prvog osnovnog suda u Beogradu Bojana Stanković precizirala je da je Mitrović osuđen zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivičnog dela nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Željko Mitrović je ocenio da je presuda nelogična, jer su sva veštačenja pokazala da nema krivice njegovog sina. 

- Tražili su tri veštačenja i superveštačenje. Svako je pokazao da nema krivice, da je bilo zeleno za automobile, da je vreme za reakciju bilo 0,8 sekundi, što nije vreme u kojem je moguće da je bilo ko reaguje - rekao je Mitrović i dodao kako smatra da je njegov sin osuđen samo zato što je sin Željka Mitrovića i da svako ko je bio upućen u slučaj bio je siguran u oslobađajuću presudu.

On je naglasio da je za sve one što mrze svejedno da li je kazna ovakva ili oslobađajuća.

- Za njih je sve, osim vešanja i streljanja, malo. Oni bi bili zadovoljni samo da je kazna javno streljanje mog sina na Terazijama - ističe vlasnik TV Pink. 

Naglašava i da će se žaliti. 

- Ovde je doneta osuđujuća presuda samo zbog imena i prezimena. Ponavljam, ne postoji građanin srbije koji bi bio osuđen na osnovu izvedenih dokaza, osim mog sina - zaključuje Mitrović.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji