Direktor Doma zdravlja u Novom Sadu seje strah pomoću BIZARNIH MAFIJAŠKIH METODA, ko mu "stane na žulj" dobije jeziv poklon

Direktor DZ "Novi Sad" Veselin Bojat mobinguje zaposlene, a da bi ih zaplašio služi se metodama koje koristi mafija u filmovima. Zbog maltretiranja, jedna od zaposlenih O. J. podnela je prijavu protiv Bojata.

 

O. J. (ime poznato redakciji) navela je da ju je Bojat u više navrata ponižavao pred drugim osobljem, govorio joj da je nesposobna i da mu je jasno zbog čega se razvela, a kolektivu i njenim najbližim saradnicima naložio je da je ne uključuju u aktivnosti i da ne kominiciraju s njom. Prethodno ju je interno smenio sa mesta šefa, a na njeno mesto postavio zaposlenog sa nižom stručnom spremom i bez iskustva u poslu, zbog čega je promenio i sistematizaciju.

Uvele ruže koje je ostavljao radnicima podseća na „potpis“ mafijaša Don Vita Korleonea

 

Kako se navodi u tužbi, on je nju mobingovao tako što ju je izopštio iz kolektiva oduzimanjem svih ingerencija, a potom joj onemogućio da bilo šta radi. Praktično je bila kažnjena time da se oseća beskorisnom, a onda joj je pred ostalima govorio da treba da ju je sramota da prima platu svakog prvog u mesecu. Sve je kulminiralo u ponedeljak, 11. marta, nakon što je u "Blicu" objavljena priča o tome kako je vozač direktora prebio njegovog zamenika. Bojat je na poslu išao od zaposlenog do zaposlenog, za koje je pretpostavio da su "krivci" za izlazak informacija u medije i podelio im uvele ruže. Tom prilikom im je rekao:

- Ovo ćete dobijati od sada svakog dana - rekao je, a odlazeći iz kancelarije dobacio: "Dok ne završim sa vama" (replika iz mafijaških filmova).

 

Znajući za opsednutost direktora Bojata mafijaškim filmovima i značenjem simbola uvele ruže u tim filmovima, nikome od zaposlenih nije bilo svejedno. Kada se i sutradan direktor na vratima kancelarija svojih zaposlenih ponovo pojavio sa ružama, jednoj ženi među zaposlenima kojima je namenio cvet je pozlilo.

Pitala ga je zašto joj donosi ruže, on je rekao: "Zato što tako hoće". Svi su bili šokirani njegovim ponašanjem, a zaposlena koja ga je posle svega i tužila, završila je kod neuropsihijatra.

  

Bojat je, kako nezvanično saznajemo, saznavši da je ona otvorila bolovanje pod šifrom akutnog stresa i traume, vršio pritisak na lekare da to ne čine.

Kada mu je jedna od doktora specijalista tražila napismeno ovaj nalog, taj zahtev Bojata nije stigao.

 

Inače, Bojatova opsesija filmom "Kum" i drugim poznatim mafijaškim filmovima već duže vreme je prisutna u Domu zdravlja, budući da jednom od zaposlenih gotovo svakog dana zadatak da direktorovu glavu montira u fotošopu na likove čuvenih mafijaša, a najčešće je to don Vito Korleone. Bojat te fotografije, s ružama na reveru ili pištoljem u ruci, kači na svoj Instragram profil.

Tužba protiv ove ustanove kojom Bojat rukovodi poslednje četiri godine zaprimljena je na pisarnici suda. "Blic" je juče pozvao Veselina Bojata. On se, međutim, nije javljao već je poslao poruku da mu napišemo šta želimo. Kada smo ga pitali da li je upoznat sa tužbom i za sve navode iz nje, nije ništa odgovorio.

 

Vređanje na sastancima

U septembru 2018. u kancelariji direktora Bojata se dogodio incident, jedan u nizu prema O. J. Tom prilikom, sastanaku je prisustvovalo još troje zaposlenih. Direktor je tužilji pretio da će je rasporediti na radno mesto arhivatora, kako je rekao, "da lepi nalepnice na koverte". Izneo je niz uvreda: "Nije ni čudo što te je muž ostavio", "Ti si manipulativni lažov", "Nesposobna si", ne dozvoljavajući tužilji da se odbrani.

Bojat rukovodi DZ od 2015. kao kadar SPS. I ranije su ga pratile afere, a već ubrzo po stupanju na dužnost mediji su pisali da se nekolicina radnika žalila da im se preti da će dobiti otkaz ako se ne učlane u SPS. Bojat je bio zaposlen kao specijalista ortoped u KCV.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji