OGLASILA SE NEMAČKA AMBASADA: Evo šta je prava istina o tome da li će građani od 01.01.2018. bez vize moći da rade u EU

Brojni mediji u srijedu su objavili vijest kako od 1. januara 2018. godine u Njemačkoj stupa na snagu novi zakon o zapošljavanju, koji će izjednačiti građane Europske unije i BiH, te omogućiti bh. državljanima da u ovoj zemlji rade bez viza.

Ipak, vrlo brzo otkriveno je kako takva vijest nije tačna, a to je potvrdila Natascha Garloff-Jonkers, glasnogovornica Njemačke ambasade u Sarajevu, dodavši kako je izdato vanredno saopćenje ovim povodom.

“Informacije da od 1. januara 2018. godine na snagu treba stupiti novi zakon, koji omogućava da se državljani zemalja koje nisu članice EU u državama Unije zapošljavaju pod istim uslovima kao i EU državljani nisu tačne”, stoji u saopćenju.

Oni su zamolili i sve buduće korisnike njihovih usluga, kao i sve građane BiH, da ukoliko žele pronaći posao u Njemačkoj na njihovoj internet stranici pronađu sve uslove i predviđeni vremenski period čekanja za izdavanje radnih viza.

Podsjećamo, u lažnoj vijesti koja je razotkrivena saopćenjem iz njemačke ambasade, stajalo je kako je zbog novog zakona o zapošljavanju do daljnjeg obustavljen prijem radnika iz zemalja s područja Balkana. Isticalo se i kako će ovaj zakon do kraja novembra potvrditi zvanične institucije, a ta informacija potvrđivana je podatkom kako Njemačkoj fali pola miliona radnika u brojnim granama privrede, zbog čega spremaju radikalne promjene.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji