Utvara žene u belom opseda restoran Branke Sovrlić i šalje goste na večni počinak!

Pojedini gosti Brankinog restorana poslednjih meseci imali su neprijatna iskustva sa duhom mrtve žene koja je, po priči ljudi iz tog kraja, pre mnogo godina živela i umrla baš na mestu gde je danas popularni restoran “Bosanska kuća” u vlasništvu pevačice.

Nekoliko redovnih gostiju restorana “Bosanska kuća” tvrdi da se tamo pojavljuje utvara pokojne Slavice Krivokapić koja je umrla pre 15. godina baš na mestu gde se ovaj objekat nalazi, i kako jedan od redovnih gostiju tvrdi: “Duh nije spokojan na nebu kada se na mestu njegove tj. Slavičine smrti okuplja toliko duša istovremeno”.

Naime, istraumirani gospodin koji je insistirao na anonimnosti nam je saopštio da ima običaj da sa svojom porodicom svake nedelje ide na ručak ili večeru u Brankin restoran. Jednog poslepodneva kada se sa svojom porodicom uputio iz “Bosanske kuće” ka svojoj kući, seo je u auto sa ženom i dvoje dece, i čim je krenuo, na sred parkinga ispred njegovog auta nalazila se jedna žena u beloj iscepanoj haljini koja je tu nepomično stojala. Čovek je legao na sirenu ne bi li se pomerila, ali ona nije reagovala. Onda je kroz prozor pokušao da joj se obrati i uzviknuo je da se skloni sa parkinga, ali nije vredelo.

“Bio sam besan i nekako sam je zaobišao i istovremeno trubio na sirenu. Nije vredelo. Mislio sam da je to samo neka drogirana ludača ili ciganka koja ne zna ni kud je pošla, međutim, posle dve nedelje otišao sam u isti restoran sa prijateljima na večeru i ponovo sam zatekao istu osobu. Sada je sedela za susednim stolom, isto odeveno u belu pocepanu haljinu, kao i prilikom prošlog susreta. Prišao sam joj da je nakrpim što je stojala na parkingu, a ona je u momentu skočila ili, bolje reći, poletela ka meni i hladnokrvno me pljunula u lice, a potom je odletela kroz prozor u daljine. Počeo sam da drhtim i izašao sam napolje, mislio sam da ludim.”

Međutim, ostali gosti koji su bili prisutni ništa nisu videli, a ono što je nakon toga usledilo, našeg sagovornika je ubedilo da ipak ne halucinira, i da se nešto čudno dešava. Za njega je tek usledio šok: “Na svom automobilu ugledao sam kapljice krvi po staklu, a na sedištu me je čekalo pismo ispisano svežom krvlju koja se slivala niz papir, u kom je bilo ispisano moje puno ime i prezime sa datumom 16.6.2016.”

Čovek strahuje da je na taj način duh pokojne Slavice baš njega pokušao da ga upozori na nešto strašno što će se mu se dogoditi tog dana, jer ovo nije prvi slučaj. Kada je anonimni gospodin ispričao šta mu se desilo svojim prijateljima sa kojima je bezbrižno sedeo u restoranu, mnogi su ga gledali u čudu, dok su pojedini znali o čemu se radi jer su se i sami uverili u njegovu priču.

Milutin Drača, penzioner iz Sarajeva, koji živi samo par kuća pokraj ovog ukletog mesta odlično se seća Slavice, ali o njenoj smrti nije želeo ništa konkretno da nam kaže: “To je bilo davno i ne bih se vraćao na taj strašan zločin koji se zbio”, ali je bio voljan da nam uz kaficu ispriča svoje iskustvo sa utvarom pokojne Slavice. “Više puta sam je zatekao tamo, i moram priznati da sam se u početku plašio, ali sam vremenom navikao na nju. Znate, ja godinama odlazim u taj restoran, otkako se otvorio. Jednom prilikom, par dana pre smrti moje žene Zlate, kada je restoran bio skoro prazan odlučio sam da joj priđem i pitam je zašto je ovde svaki dan. Kovelim, sigurno me se seća iz vremena dok je bila živa i neće mi ništa. Međutim, nije htela da razgovara sa mnom. Okretala je glavu od mene, ne bi li me pogledala u oči. Nije mi bilo jasno šta se dešava, i uputio sam se kući, ali ona je sada krenula da leti za mnom. Nju inače mogu da vide samo odabrani, onima kojima su dani odbrojani. Ali to sam tek kasnije shvatio. Elem, kada sam stigao ispred kuće, i ona je došla za mnom i rukom mi stavila do znanja da odem iza kuće. Na staroj šupi bio je ispisan datum 18. februar 2016. Okrenuo sam se ka njoj da je pitam šta to znači, ali nje više nije bilo. Nestala je”, priča Milutin za “Zonu sumraka” i zastaje na tren da zapali cigaretu, a pokraj nas na stolu još uvek stoji velika uramljena slika njegove upokojene Zlate.

Kada je udahnuo par dimova cigarete, nastavio je: “Ušao sam unutra kod moje Zlate da joj pripomognem oko jela. Znate, mi smo bili 47. godina u braku, a ona je u poslednje vreme bila jako bolesna. Vukao sam je po lekarima, ali nije vredelo. Starost je došla po svoje i Bog ju je uzeo baš na dan koji je bio ispisan na zidu moje šupe. Kada se smrt dogodila, nisam ni obraćao pažnju da me je Slavičina utvara odvela do tamo, tek kroz par dana kada sam malo ‘stao na noge’ što bi se reklo sam shvatio da me je duh upozorio da će se na taj dan nešto desiti. Ali, i ja imam godina, pomalo zaboravljam, tako da mi je to bilo potpuno nevažno. Bio sam preokupiran Zlatom i njenom bolešću. Evo, otkako je Zlata otišla na onaj svet, ni Slavicu više ne vidim u restoranu. Ali čujem da se sada prikazuje drugim ljudima, kojima ja neću da kažem da ona proriče i predviđa samo najgore, ne želim nikog da plašim”, završava svoju priču i gasi cigaretu stari Milutin.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji