Print this page

POČASNA TITULA KOJE VIŠE NEMA: Večni Goran Vesić ko Maršal, samo on može biti gradski menadžer

Tokom prethodnih godina smo toliko puta slučali kako je gradki menadžer uradio ovo, obišao ovo, sredio vrtiće, škole. Sve je to radio Goran Vesić, gradski menadžer Beograda, tokom vlasti Siniše Malog.

Dok je trajala ta vlast, morali su negde da postave Vesića i da mu daju titulu. Gradski menadžer je obavljao razne poslove, od toga da ide po Ripnju i otvara pošte do gostovanja na Studiu B i objašnjavanju različitih političkih situacija.

Aleksandar Vučić je konstantno isticao da je pozicija gradskog menadžera od vitalnog značaja za razvoj grada i da bez njegovog rada Beograd ne bi mogao ni da zamisli svoj dalji razvoj. Toliko je bila značajna pozicija gradskog menadžera, da više ne postoji. 

Odmah posle unapređenja Siniše Malog u ministra finansije, dobili smo novog gradonačelnika Beograda i njegovog novog zamenika, Gorana Vesića.

Jedna pozicija je ostala prazna do dana današnjeg. Pozicija gradskog menadžera.

Da li je moguće kako toliko vitalna pozicija u prethodnih nekoliko godina danas ostaje upražnjena?

Da li je moguće kako samo Goran Vesić može da bude gradski menadžer?

I zašto je Goran Vesić napredovao sa pozicije gradskog menadžera u poziciju zamenika gradonačelnika? 

Po čemu se te dve pozicije razlikuju? 

Zamenik gradonačelnika može da ga menja i njegov potpis je validan na svakom dokumentu koji treba da potpiše gradonačelnik. Pozicija gradskog menadžera nije bila takva i samo je gradonačelnik mogao da parafira potpis na svaki dokument.

Ostaje otvoreno pitanje, zašto danas nemamo gradskog menadžera?