PO UZORU NA RUSIJU! Srbija uvodi NOVI ZAKON?! Svi sa primanjima manjim od 100.000 po domaćinstvu moći će da odahnu!

Predlog narodnog poslanika i predsednika POKS-a Žike Gojkovića.

* POKS izneo svoj predlog

* Novi zakon mnogima bi doneo velike olakšice

* Građanima sa nižim primanjima bilo bi rešeno egzistencijalno pitanje

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) će predložiti izmenu zakona u Narodnoj skupštini, po uzoru na tzv. Putinov zakon u Rusiji, kojim će se zabraniti naplata dugova za komunalije, socijalno ugroženima građanima, preko sudskih izvršitelja.

- Izvršiteljima ćemo zakonom zabraniti da dugove naplaćuju preko nekretnine koja je jedino prebivalište za dužnika i njegovu porodicu. Dodatno tražimo i da im se zabrani da izvršavaju naplatu dugova od građana koji imaju primanja manja od 50 hiljada dinara, odnosno 100 hiljada mesečno kumulativno kao domaćinstvo. Građanima se mora pružiti šansa da svoje dugove vrate na vreme i bez previsokih kamata koje im često ugrožavaju samu egzistenciju - poručio je narodni poslanik i predsednik POKS Žika Gojković.

POKS se zalaže za uvođenje ekonomskog sistema po uzoru na onaj iz vremena Kraljevine Srbije, kada su svi poreski obveznici, na čelu sa srpskim kraljem, bili tretirani jednako i kada je država svakom građaninu davala šansu da po fer uslovima otplati svoje dugove pošteno i u skladu sa mogućnostima.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji