NEMA ŠALE NA RAČUN PREDRAGA: Kon ljut na Kesića, Kesić poručuje - Želim mu dobro zdravlje

Epidemiolog Predrag Kon reagovao je na društvenim mrežama povodom šala na njegov račun u emisiji "24 minuta sa Zoranom Kesićem", koja se emituje na televiziji Nova S.

Epidemiolog se na Fejsbuk profilu osvrnuo na sinoćnu Kesićevu emisiju, pa je konstatovao:  “Kesić me ‘zahvatio’. “Veliki POZDRAV!” Dalje je objasnio:

“O potrebi za zaštitnom opremom za medicinare i njenoj pravilnoj upotrebi trubio sam na sav glas, još u februaru. O tome postoje brojni snimci i jasni dokazi. Napad na mene lično po tom pitanju u emisiji kojoj je cilj humor je greška”, tako je na Fejsbuk profilu prokomentarisao jučerašnji segment u Kesićevoj emisiji “24 minuta”, u kojoj se podseća na Konov nastup i izjavu u “Ćirilici” na televiziji Hepi.

Kesić poručuje da ne doživljava da je u sinoćnoj emisiji napadnut doktor Kon, niti Konovu objavu na Fejsbuku doživljava kao napad na njega.

“Želim mu dobro zdravlje i da svi zajedno što ranije pobedimo nevidljivog neprijatelja. U Konovoj objavi na Fejsbuku ne vidim ništa što je uvredljivo”, kratko odgovara Kesić.

“Kod Marića sam potpuno svesno saopštio ono što sam lično znao na osnovu uverenja i ličnog ubeđenja o stanju zaliha zaštitne opreme pre dolaska isporuke iz Kine. Zvanično je opreme bilo, bar su tako svi izveštavali iz zdravstvenih ustanova. Sve sam to izjavio u intervjuu Ljubici Gojgić koja me je intervjuisala sledećeg dana od hapšenja Ane Lalić. Tada sam i izjavio da je verovatno imala podatke koji su zastareli, jer je oprema u međuvremenu stigla”, objašnjava Kon i poručuje – Istina je jedino bitna! – STOP COVID 19!

U pomenutoj emisiji kod Milomira Marića, Kon je konstatovao sledeće: Stvarnost je takva kakva jeste. U trenutku kada preuzimate nešto, imate određen nivo testova, imate određen nivo zaštitene opreme. Vi sad možete da izađete i da kukate pred narodom da nema ni testova, ni zaštitne opreme. Ili ćete da izađete i kažete – imamo dovoljno da odradimo jedan posao koji će spasiti živote. To smo mi uradili. I napravili smo sistem koji je obezbeđivao u tom periodu, sve vreme na iglama čekajući i zaštitnu opremu, čekujući i testove”, naveo je tada Kon.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji