PREDRAG KON PORUČUIO KOLEGI DOKTORU: Ovo je teška svinjarija (PREPISKA)

Doktor Predrag Kon potvrdio je da čak ni njemu, kao članu Kriznog štaba nije dozvoljen uvid u centralnu bazu podataka o broju registrovanih pacijenata obolelih od COVID 19, ali i da se broj pozitivnih slučajeva ne poklapa sa zvaničnim podacima.

U prepisci sa doktorom Radetom Panićem, predsednikom Sindikata lekara i farmaceuta, Kon je potvrdio da je zatražio da mu se omogući pristup, kao i da mu “je jasno šta se dogodilo”.

“Tražio sam kompletan uvid. U međuvremenu imam uvid u samu bazu bez ikakve mogućnosti pretraživanja. Do kraja mi je jasno šta se dogodilo. Na desetine razgovora sam obavio”, napisao je Kon Paniću.

Prethodno, Panić je zamolio Kona da “svojim autoritetom zahteva da mu se neodložno da uvid u nacionalnu bazu”, podsećajući ga da je “sva odgovornost na kriznom štabu”.

U daljnoj prepisci Kon je istakao da je već “nekoliko puta javno rekao da se podaci ne poklapaju” i da se ta njegova izjava “odnosi i na broj pozitivnih”.

Da se činjenice i zvanične cifre očigledno ne poklapaju potvrđuje i nastavak Konove poruke, u kojoj se imputira da se propusti i neslaganja mogu videti i u medicinskoj dokumentaciji, ali da to nije njegova odgovornost.

“Onaj koji će morati da objašnjava kako to očekuje da se radi bez medicinske dokumentacije i protivno zakonu o medicinsko dokumentaciji svakako nisam ja”, napisao je Kon, ne objašnjavajući ko to očekuje i traži od lekara da krše pomenuti zakon.

Uprkos svemu navedenom, doktor Kon je i u ovoj prepisci tvrdi da nije u pitanju “politizacija” Kriznog štaba, a tvrdnju da on nosi “moralnu odgovornost” za sve što se događa je nazvao “teškom svinjarijom”.

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji