Svedočenje mladića kojeg je tuklo desetine policajaca (VIDEO)

U Beogradu se šesti dana zaredom održavaju protesti protiv aktuelne vlasti i načina na koji se bori sa epidemojom koronavirusa. Nakon što je Aleksandar Vučić saopštio da će ponovo uvesti policijski čas, građani su u znak protesta izašli na ulice.

Od 7. jula svedoci smo konstantne policijske brutalnosti i napada da demonstrate. Svedočanstva građana koje je policija bezočno pretukla, svakodnevno se pojavljuju, a jedna od žrtava bio je i Stefan Miletić. Naime, Miletić je 8. jula, drugog dana protesta, izašao na ulice Beograda, a za Beogradski centar za ljudska prava ispričao je kako je pretrpeo zlostavljanje policije.

“Bili smo kod hotela Moskva i hteli smo da krenemo ka Skupštini, ali u tome nas je sprečio kordon policije koji se nalazio u blizini hotela Moskva. Tu smo stajali i čekali smo da li će da se sklone ili neće, i u jednom trenutku sam sam krenuo ka korodonu, drugovi su ostali par metara iza. U tom momentu sam video da se policijski kordon, za koji slučajno znam da je žandarmerija, prepoznao sam ih zbog uniformi, zatrčao, ali sam video da mogu da odem. Okrenuo sam se na desnu stranu, video da iza mene nema više nikoga, da je sve parzno i u tom trenutku sam video dva polcajca, od kojih me je jedan odmah udario pendrekom u glavu i tu sam pao”.

Posle svih udaraca koje je zadobio, a koje se mogu videti i na video snimku, Stefan je čuo jake sirene policijskih vozila.

“U glavi mi se motalo da ih ima baš dosta. Od stresa, ošamućenosti, zbunjenosti, nisam znao šta se uopšte dešavalo. Samo sam video dva plicajca, a sad na snimku i trećeg, podigli su me i nosili, tek na snimku sam video da su me stavili na trotoar, na pločnik”.

Stefan objašnjava da je u tom trenutku bio u šoku, panici i da je na povike pripadnika policije “lezi tu, lezi tu”, ostao na zemlji.

“Posle toga mi je prišao neki muškarac, imali smo neku komunikaciju, ali ne mogu da se setim o čemu smo pričali”, ispričao je pretučeni mladić.

Stefana je palicama i nogama udarilo nekoliko desetina policajaca, nanoseći mu brojne povrede po glavi i ostalim delovima tela.

“Ne znam ko je zvao hitnu pomoć, ali stigli su, dali su mi jednu ili dve injekcije i neki lek su mi stavili pod jezik”.

Zbog hematoma na glavi i nesvestice, Stefan je na nagovor oca koji je lekar, sutradan otišao u Urgentni centar. Pregledima je ustanovljeno da Stefan, osim hematoma, po čitavom telu vidiljivih golim okom, nije zadobio prelome glave i grudnog koša.

Stefan je još jedna žrtva policijske brurtalnosti, koja već pet dana zaredom na ulicama Beograda prekoračuje upotrebu sile prema demosntarntima i novinarima.

Protesti u Beogradu i drugim gradovima Srbije održavaju se zbog nezadovoljstva radom vlasti i načinom na koji se bori protiv pandemije koronavirusa.

Deo demonstranata gađao je policiju različitim predmetima i bakljama, a policija je koristila suzavac, pendreke i konjicu kako bi rasterala okupljene.

Nije poznato koliko je demonstranata povređeno.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji