Sve Zukorlićeve žene: Koliko hanuma ima muftija, a koliko džipova i fakulteta? (FOTO)

Bivši muftija Muamer Zukurlić u centru je pažnje javnosti zbog peticije za opoziv s mesta predsednika Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo. Oni koji su pokrenuli peticiju smatraju da je on nedostojan ove funkcije jer je dogmatski obrazovan.

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

No, ovaj muftija je jedinstven i po svojim ženama (javnosti poznate dve, spominjala se i treća), luksuznom načinu života i po tome što na događaje dolazi s četiri džipa BMW X5.

Skromno, zar ne?

Evo kontorverzi koje se vezuju za ovog, doskora poglavara Islamske zajednice u Srbiji, a od skora važne političke figure.

"Smrt za žene"

Islam dozvoljava svojim vernicima da imaju više supruga, pod uslovom da prethodnog bračnog partnera materijalno obezbede i da od prethodne supruge dobiju saglasnost za novi brak.

Ipak, vest da se Zukurlić pored dve supruge zabavljao sa novinarkom Belkisom Crnovršanin, koju je planirao za treću suprugu prenela se srpskim medijima pre par godina kao bomba. "Muftija je smrt za žene", pisale su tada novine, a novinarka s kojom se navodno viđao tada je imala samo 25 godina.

Ipak, on zvanično ima dve žene, a u više navrata je isticao da je to njegova privatna stvar i da je bolje imati dve žene, nego imati jednu a varati je.

Jedna od njih, Elma, generalni menadžer je univerziteta koji je osnovao u Novom Pazaru, sa njom ima troje dece, i ona je jedna od najlepših i najobrazovanijih Novopazarki.  

Ona potiče iz ugledne novopazarske porodice, a s decom živi u centru Novog Pazara, dok druga muftijina žena, koju je upoznao u Jordanu, po imenu Umeja, živi odvojeno sa svojom decom.

Zanimljivo je da se u poslednje vreme, izgleda, u javnosti pojavljuje sa Elmom, kao što je to bio slučaj sa prijemom u ambasadu SAD povodom 4. jula, američkog praznika Dana nezavisnosti.

Ipak, ranije se na izborima pojavljivao sa drugom ženom.

Već godina se priča kako Internacionalni univerzitet koji je osnovao u Novom Pazaru nema akreditaciju. Brojni tvrde da je postao predsednik spornog Odbora kako bi dobavio akreditaciju za svoj fakultet. Na njemu je otvorio i islamističke studije, a kako smo već napomenuli, njegova druga žena, Elma, generalni je menadžer ovog faksa.

Zanimljivo je i da je novinarka koja je povezivana sa njim navodno studentkinja ovog fakulteta.

Jedna od kontroverzi vezana za njegov život je i luksuz kojim odiše njegov život, a poznato je da se sa svitom pojavio na obeležavanju 15 godina od zločina u Srebrenici u četiri ogromna BMW-ova džipa! U pitanju je model X5, jedan od najboljih u svoti ovog bavarskog proizvođača automobila.

Zanimljivo, na džipovima s beogradskim registarskim tablicama preko gornjeg dela šoferšajbne krupnim belim slovima bilo je ispisano "Muftija"!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji