LAŽNI HEROJI ZBOG KOJIH JE SRBIJA PLAKALA: Oni su sve nas prevarili svojim lažnim pričama LAŽOVI! SVE SU NAS PREVARILI,! (VIDEO)

Najlakši način da ljudi izgube poverenje u druge, u humanost i dobro u ljudima, jesu priče o lažnim herojima, koje prođu medijsko rešeto, ali na kraju, obično budu raskrinkane.

Heroj iz poplava

Slobodan Nedeljković, zvani Džambo, bio je antijunak poplava koje su zadesile Srbiju. 

On je navodno izgubio ženu i dvogodišnjeg sina u poplavama, ali je smogao snage da spasava ljude u Obrenovcu.

Istina je da ih je pljačkao, zbog čega je uhapšen.

Mediji su preneli i da je Nedeljkovićeva porodica, kad je imao šest godina, ubijena na Kosovu, a da je on kao izbeglica došao u Obrenovac 1999.

Sve je to daleko od istine. U dramatičnoj reportaži pričao je potresno o "nestalim bližnjima":

Lažna humanitarka?

Srbiju je potresla i priča Katarine Rebrače, kojoj se sudi da je zloupotrebljavala svoju humanitarnu fondaciju.

Nekadašnja vlasnica humanitarnog fonda "Katarina Rebrača" i bivša manekenka, optužena je da prisvojila oko 37 miliona dinara koje su dobrotvori i građani prikupili za lečenje žena obolelih od raka dojke.

Mediji su u vreme hapšenja Rebrače pisali da je ona novcem koji je skupljala za fond kupovala luksuzne automobile, plaćala letovanja, rentakar, pa čak i hranu za kućne ljubimce.

Naravno, još uvek čekamo presudu Rebrači, ali je ceo slučaj poljuljao veru u rad humanitarnih organizacija u Srbiji.

Baka Ljubica prevarila Srbiju?  

Gotovo da nema čoveka koji se nije sažalio na Ljubicu Jovanović (80), baku koja svakog dana prosi na Zelenom vencu i koja svakom ko joj udeli neki dinar pošalje poljubac.

O njoj je i Espreso pisao više puta. Ona je definitivno neko ko je rasplakao Srbiju. Kako je na prvi pogled delovalo, starica koja pokazuje pravo lice Srbije.

Ali kad smo otišli u njen dom, tragom priče da je zavarala javnost, imali smo šta i da vidimo.

Noć na drvetu ili ne?

Da li je baka Slavna spavala na drvetu?

Baka Slavnina priča je jedna od mnogih koje su u vreme poplava dirnule ljude i naterale im suze na oči.

Ona je ispričala da je spavala na drvetu dve noći kako bi preživela pošast poplava.

– Mene je poplava zatekla u štali, voda je odjednom nagrnula i dok si rekao keks, eto je, dubine, do pojasa, ja nisam htela nikuda iz svoje kuće i dvorišta da bežim, a kada sam videla da mi je kuća već puna vode otrčala sam do senika, popela se na krov, skinula četiri crepa i popela se na stari Jasen. Kad sam se ja njega dohvatila, odmah me je sve prošlo. Ničeg se više nisam bojala iako je voda bila visoka – pričala je svojevremeno Slavna.

Komšije su tvrdile kasnije da je cela priča izmišljena. 

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji