MILAN OD 12. GODINE ŽIVI SAM U BEDI! Majka ga je ostavila, kuća mu se ruši, ali se ne predaje! SRBIJO, POMOZI!

Milan Radojević je dečak koji se kroz život bori sam. Milan je dečak zbog kog danas pola Srbije plače. Milan je dečak koji je uprkos bedi i nemaštini s kojom je suočen čitav život, uspeo da završi tri godine srednje veterinarske škole. Četvrtu nije uspeo, jer nije imao novca za hranu, ali ni za odeću...

Otac ga je ostavio i pre nego je rođen, majka mu se 2011. godine preudala za čoveka od 80 i kusur godina. Živeo je sa babom dok je bio mali, o kojoj se i starao, a nakon što je ona preminula, ostao je potpuno sam. 

Milan živi u Opštini Rekovac, selo Sekurič. Letos je celo leto proveo berući maline u Arilju da bi imao za goli život. 

Kako kaže, i pored svega kroz šta prolazi od malena, najviše ga je zabolelo kada je njegova majka sekla vene pred njim. 

- Ona se preudala za tog starijeg čoveka. Povremeno dođe kad joj nešto treba i pravi probleme pijana. Sa 12 godina ostao sam sam u praznoj kući. Otac mi je uplaćivao 1.500 dinara mesečno. Majka se pojavljivala povremeno.  Kad se napije pravi lom, kune me, šta sve ne radi - priča Milan i dodaje da mu u selu nikada niko nije pomogao, osim prve komšinice Milice, koja je za njega uvek bila tu kada su ga svi nasputili.

- Radio sam razne poslove za dnevnicu, da bih mogao da preživim, da bih imao šta da jedem. Nadničar sam od kad znam za sebe. Boli me to što je majka otišla s tim starcem, a mene ostavila. Zbog njega je i sekla vene, jer je on neko imanje prepisao svojoj ćerci, a ne njoj. 

Milanova kuća se ruši, nema vode, ni kupatila. Struju uzima preko kabla od komšije. Često se dešavalo da jedva ima jedan obrok. Da mu se kuća ne bi raspala sastavljao je krpama.

Milanče je 1999. godište. A koliko je život surov saznao je kao jako mali. Ipak, on se ne predaje!

Milanova priča pogodila je mnoge ljude i svi oni su zajedno ustali za ovog dečaka, koji ne traži mnogo. Tek ono osnovno, jer su uslovi u kojima godinama živi nehumani.

Vesna Petrović je majka dvoje dece, koja je putem društvenih mreža pozvala sve dobre ljude da pomognu Milanu i ne odustaje od njega! Kako nam je i sama rekla, ići će do kraja, kako bi Milan imao normalan život.

- Toliko ljudi se javilo i Milan i ja smo im neizmerno zahvalni! Sve ovo mi je vratilo veru u ljude. On će dobiti novu kuću, sakupićemo dovoljno novca, jer ova u kojoj živi ne može da se renovira. Bili su da mu uvedu struju, ali to nije moguće, jer krov može da se sruši svakog trenutka - objašnjava ona.

Milan je golubar od detinjstva i kako kaže, golubove čuva od svoje pete godine i voli. Ipak, o majci ne želi da priča. Ne može... Milanov glas pun tuge i besa jasno nam stavlja do znanja da ga je povredila, jako.

- Ne odustajem. Volja je ono što me drži i dalje. Želja mi je da imam normalne uslove za život, da i ja osetim kako je to živeti normalno. Želim da ostanem u svom selu i imam normalan krov nad glavom. Hvala svim ljudima koji su mi pomogli. I novčano i onima koji mi šalju hranu i odeću! Nikada nisam imao više garderobe u celom životu! Imam i hranu i sokove. Nikad se neću odužiti svim ljudima koji su mi pomogli - kaže naš sagovornik. 

Otvoren je račun na Milanovo ime i mnogi građani su već uplatili novac. Svako koliko je mogao. Ovim putem i naš portal poziva sve ljude dobre volje i velikog srca, da pomognu ovom hrabrom momku, kog život nije mazio! 

Evo kako možete pomoći Milanu: 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji