Udario je LUNU 50 puta, slomio joj kosti i iščupao kosu jer mu je SMETAO PLAČ! OČUH ZVER OSUĐEN NA 40 GODINA!

Zoran Albić (25) iz negotinskog sela Prahovo proglašen je juče krivim pred Višim sudom u Negotinu za smrt pastorke Lune Firulović (2) i osuđen je na maksimalnu moguću zatvorsku kaznu od 40 godina!

Sud je utvrdio da je Albić zverski, do smrti, tukao bespomoćnu devojčicu, jer mu je smetao njen plač.

- On se u noći između 26. i 27. maja 2019. vratio kući iz provoda pijan. Počeo je da lomi tanjire i nameštaj, što je probudilo ćerkicu njegove žene. Dete je počelo da plače, a njega je to razbesnelo. Lupio joj je dva šamara, izbacio ženu iz kuće i ostao sam s pastorkom - kaže izvor.

Veštaci su utvrdili da je nesrećnoj Luni očuh zadao čak 50 udaraca rukama i nogama po čitavom telu, da joj je slomio nadlakticu i iščupao kosu.

Zoran Albić je od maloletničkih dana dobro poznat policiji. U dosijeu ima niz krivičnih prijava za različita dela. Prijavljivan je zbog prebijanja rođaka, komšije, pretnji nastavnici smrću, ali i otmice i mučenja maloletnice.

- Optuženi nije pokazao naročito kajanje, niti grižu savesti. Veštaci su utvrdili da je u vreme zločina bio uračunljiv i da je znao šta radi - rekao je izvor iz sudnice.

- Nisam ubio Lunu, samo sam je šamarao! Ne zaslužujem maksimalnu kaznu - branio se Albić pred sudom.

Igor Jurić iz fondacije "Tijana Jurić", koja je i pravni zastupnik porodice pokojne devojčice, prisustvovao je izricanju presude.

- Dogodilo se ono što smo očekivali i što je bio jedini mogući ishod, a to je da je Zoran Albić osuđen na 40 godina zatvora. U nekoliko navrata sam govorio da mi je žao što ne postoji mogućnost da bude osuđen na doživotnu, ali država je učinila ono što je mogla - kaže Jurić i nastavlja:

- Zoran tokom procesa nije pokazao kajanje, bio je izuzetno drzak od početka. Kada mu je presuda izrečena, oči su mu bile pune suza i mislim da je tek sada postao svestan šta ga čeka u narednom periodu.

Majka će robijati osam godina

Za smrt malene Lune osuđena je i njena majka Vesna Firulović. Ona je ranije sklopila sporazum sa tužilaštvom o priznanju krivice i osuđena je na osam godina zatvora zbog nepružanja pomoći nemoćnom licu. - Vesna je čak pokušala da pomogne Albiću u prikrivanju zločina. Naime, Albić je posle batinanja sa Vesnom odveo dete kod lekara i slagali su da je Luna pala sa neograđene terase - podseća izvor i dodaje da se Vesna vratila Luninom ocu, s kojim čeka bebu.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji